Gezonde medewerker werkt in ieders belang

Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor gezondheidspreventiebeleid. Dat staat in een ontwerpadvies dat de Sociaal Economische Raad (SER) 17 april zal vaststellen.
Volgens het ontwerpadvies is een goede gezondheid, en daarmee een lang en gezond leven, niet alleen belangrijk voor de werknemer. Voor werkgevers zorgt een betere gezondheid van werknemers voor minder verzuim en uitval én betere prestaties.
Voor de samenleving is het van het grootste belang dat werknemers door een goede gezondheid langer inzetbaar zijn: het helpt de kosten van de vergrijzing op te vangen én structurele tekorten op de arbeidsmarkt te verminderen.
Het ontwerpadvies werd opgesteld door een commissie onder leiding van het kroonlid van de SER, Robin Linschoten.

Verantwoordelijkheid
Volgens het ontwerpadvies kunnen werkgevers en werknemers in de eerste plaats voldoen aan hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het preventiebeleid door een arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid te voeren.
Ook belangrijk is dat organisaties beleid opzetten voor gezondheidsbevordering, waaronder verbetering van de leefstijl. Het ontwerpadvies benadrukt dat het voor een goed arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid nodig is dat alle betrokkenen nauw samenwerken.

Lees verder op HRpraktijk


Bron: Gabor Mooij |

Aantal keer bekeken: 71

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland