De Tweede Kamer is verdeeld over de inzet van WW-fondsen voor werktijdverkorting voor bedrijven die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen.

De linkse partijen staan met de PVV sympathiek tegenover het verzoek van de vakbeweging en werkgevers, maar de regeringspartijen CDA en ChristenUnie zien met de oppositiepartijen VVD en D66 haken en ogen.

Dat bleek dinsdag in de Tweede Kamer tijdens een debat over de gevolgen van financiële crisis voor de gewone economie. VVD, D66 en PVV hielden daar ook een pleidooi voor belastingverlaging om de sukkelende economie een zetje te geven.

PvdA-Kamerlid Jacques Tichelaar benadrukte, net als zijn partijgenoot minister Wouter Bos van Financiën, dat ondanks de verslechterende economie paniek niet op zijn plaats is. In vergelijking met andere landen doet Nederland het nog redelijk goed. Daarbij wees Tichelaar onder meer op de vele vacatures en lage inflatie.

Wel moet volgens de PvdA bekeken worden of gezonde bedrijven die nu door de kredietcrisis geen noodzakelijke leningen kunnen krijgen en in de problemen komen, tijdelijk personeel met een WW-uitkering naar huis kunnen sturen. Tot nu toe hebben 35 bedrijven een verzoek ingediend bij minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) voor openstelling van de regeling voor werktijdverkorting.

Lees verder op IntermediairPW

Bron: ANP

Aantal keer bekeken: 28

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland