Mijn definitie van Werkgeluk is dat je fluitend naar je werk gaat en ook weer fluitend terug gaat naar huis. Dat klinkt allemaal heel simpel en eerlijk gezegd is dat het ook. Ik geef je hierbij het medicijn voor jouw altijd maar drukke werkdag!

Het recept bestaat uit zes stappen en het garandeert beterschap! 

Begin achteraan 

Stel aan het begin van de dag jouw eindtijd vast. Dat is ook echt het moment dat je naar huis gaat, zet desnoods een wekker of alarm van je telefoon. Neem geen werk mee naar huis.

Stapels papieren, rapporten of emails

Neem eens een paar uur of wellicht een dag de tijd om alles wat op jouw bureau ligt door te nemen. Maak drie stapels. Een echt prioriteitsstapel: dit kan alleen door jou worden gedaan en het zijn maximaal 5 documenten. Een tweede stapel is die van de belangrijke dingen die geen echte haast hebben. En de laatste stapel is die van -leuk om te weten of moet ik ooit eens lezen-.

Bij die tweede stapel gaat je nu 'de regel van 70'toepassen. Stel bij elke klus de vraag of iemand anders dit ook kan doen en het voor 70% net zo goed doet als jijzelf. Als het antwoord ja is, laat deze persoon het dan doen.

Koop een extra prullenbak

Gooi daar als je durft de hele derde stapel in. Als je twijfelt dan kan je je de vraag stellen: wat is het ergste dat er gebeurt als ik het weggooi? Precies, vrij weinig. 

Wees selectief als het gaat om uitnodigingen

Je krijgt vast allerlei verzoeken om eens een kop koffie te drinken, een praatje te houden of een leverancier te bezoeken. Allemaal reuze interessant; ga alleen op uitnodigingen in als je zeker bent dat het wat oplevert. 

En dan je telefoon...

Neem alleen de telefoon op als je de persoon echt nodig hebt. Met wie wil je echt praten? Iemand die steeds belt, geeft wel op als het echt niet belangrijk blijkt te zijn of stuurt een mail of zoekt contact met een collega.

Maak tijd om na te denken

Dit is de sleutel tot succes. Aristoteles zei al: 'voor denken heeft men vrije tijd nodig'. Plan minstens een halve dag nadenktijd in je weekagenda. Nadenken is moeilijk en vraagt om discipline en focus. Plan bijvoorbeeld de vrijdag als afspraakvrije dag en bovendien ook als nadenkochtend. Begin de ochtend met een wandeling en concentreer je op nadenken.

Simply Happy at Work is dé expert op het gebied van Werkgeluk. De missie van Simply Happy at Work is "Nederland is één werkgelukvloer voor iedereen in 2022".

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over werkgeluk en wat het voor jouw bedrijf, afdeling of team kan doen? Mail dan naar info@simplyhappyatwork.nl of ga naar de website van http://www.simplyhappyatwork.nl.

Aantal keer bekeken: 341

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland