Het was vroeger op school al zo: de leerlingen die slecht scoorden kregen extra aandacht. Ook ouders letten vooral op de minder goede cijfers: een onvoldoende moest snel een voldoende worden en een zesje moest naar minimaal een zeven. Over die acht werd verder niet gesproken. Overigens werkt dit nu nog steeds zo.

FOUT !
Om het beste uit mensen te halen moet je ze juist stimuleren in hetgeen waar ze goed in zijn. Het vak waar een leerling een zesje voor scoort is gewoonweg niet zijn vak. Laat dat dan ook gewoon een zesje zijn. De vakken waar hij een acht voor scoort, dát zijn zijn vakken! Daarin moet hij verder! Stimuleer die leerling dan niet om van die zes een zeven te maken, maar om van die acht een tien te maken!

Carrière
Als werkgever haal je het beste uit mensen als je ze laat doen waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen. Laat je medewerkers dit dan ook doen en zorg dat je de dingen waar ze minder goed in zijn, door een ander gedaan worden. Benut iedereen op zijn sterke punten en zorg voor een divers team met verschillende competenties die elkaar aanvullen.

Sterke punten
Benut elke medewerker op zijn sterke punten! Dan bereik je als organisatie het meest! Laat mensen uitblinken en wijs hem niet op zijn mindere punten, maar zorg dat een ander (die dáár goed in is) dat doet. Zo krijg je een team dat complementair aan elkaar is en waarin iedereen het beste in zichzelf naar boven haalt!

Het winnende team !

Aantal keer bekeken: 239

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland