Bij een ICT-bedrijf maken medewerkers met hun leidinggevende zogenoemde bewegingsafspraken. Omdat stilstand in hun branche achteruitgang is, is ontwikkeling, bij deze organisatie ‘beweging’ genoemd, een thema dat frequent in de continue dialogen wordt aangesneden.

De organisatie wil dat dat haar medewerkers meedenken en -doen, initiatief tonen, proactief zijn, bijblijven, et cetera. De HR-professionals rolden een flexibel kralensnoer uit en organiseerde interventies om persoonlijk- en professionele ontwikkeling in top of mind te krijgen. De gemaakte ‘bewegingsafspraken’ kunnen ook meer betrekking hebben op de persoon dan op diens functie. Om multi-inzetbaar te worden kunnen medewerkers buiten hun huidige functie participeren in een project, het werk van een vertrokken of afwezige collega over- dan wel waarnemen, een verandertraject of een samenvoeging van een afdeling leiden, ‘vreemde’ taken gaan verrichten, et cetera. Ook zijn er meester-gezelrelaties waar een jonge hond leert van een oude rot en omgekeerd.

Een van de kenmerken van Het Nieuwe Beoordelen is dat het accent ligt op de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van medewerkers en als het kan ook nog op diens sterke punten. De gedachte hierachter is dat als medewerkers in hun kracht worden gezet en tijd- en ontwikkelruimte krijgen zij, beter, en met plezier, presteren. Het ICT-bedrijf herkent en erkent dit uitgangspunt en heeft haar gesprekkenaanpak daar op ingericht.

Stuur een e-mail naar info@vandenbergtraining.nl en je ontvangt artikelen, blogs en een radio interview over Het Nieuwe Beoordelen.

Aantal keer bekeken: 339

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland