Hoe écht autonoom te gaan werken in organisaties (incl. podcast)

Autonoom werken is een trend. Nagenoeg alle organisatie trachten meer zeggenschap te geven aan medewerkers over hoe het werk uit te voeren. Lang niet elke organisatie slaagt hier echter in. Vanwege hoge werkdruk, veranderprocessen of ingesleten structuren blijkt echte autonomie in werkzaamheden nog vrij schaars.

In België is een organisatie die autonomie wel tot in de puntjes weet te faciliteren, op een plek waar je het niet zou verwachten, een ministerie. Bij de Federale Overheidsdienst Sociale Dienst in Brussel krijgen medewerkers volledig vrijheid in hoe, waar, wanneer en met wie ze het werk doen. Om succes te blijven garanderen wordt keihard afgerekend op resultaten maar dit deert medewerkers niet. Wat zijn namelijk de gevolgen? Een enorm hoge betrokkenheid, flinke kostendalingen vanwege minder kantoorruimte en een van de beste werkgevers van België. Frank van Massenhove, aanstichter van dit alles, neemt je in dit inspirerende podcast-interview mee naar de ontwikkelingen die ze hebben doorgemaakt.

Arjen Banach is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. Daarnaast is hij Chief Happiness Officer bij een grote zorginstelling waar hij zich bezighoudt met een bouwen van een cultuur waarin professionals optimaal kunnen presteren en betrokken zijn. Hij is ook de host van de podcast 'Energie aan het Werk'.

Aantal keer bekeken: 255

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland