Hoe je dagelijks de bevlogenheid van je medewerkers kunt vergroten

Ieder mens heeft successen nodig. Het geeft ons een goed gevoel en het motiveert. Als je een volledige marathon wil lopen dan is het vaak het beste om de training op te breken in een serie kleine stappen. Die je uiteindelijk naar je doel brengen. Als je het opbreekt in kleinere bescheiden stappen heb je eerder de kans om successen te boeken. En die overwinningen geven je de bevlogenheid om verder actie te nemen op weg naar je ultieme doel.

Dat geldt ook voor je medewerkers. Grote, harige, gedurfde doelen zijn belangrijk om te hebben. Maar in het creëren van bevlogen medewerkers zijn ze niet effectief. Ze zijn meestal te wollig en te breed om echt motiverend te zijn in het dagelijks werk.

Focus op de dagelijkse, kleine stappen. In plaats van op de jaarlijkse, statische doelen. Daarmee vergroot je de bevlogenheid van je medewerkers. Want wat medewerkers namelijk het meest motiveert en productief maakt is het gevoel dat ze dagelijks, wekelijks vooruitgang boeken in hun werk.

Hier zijn 5 stappen die je helpen om dit toe te passen bij je medewerkers:

1. Zorg dat je medewerkers helder hebben welke positieve impact hun werk heeft op anderen. Help ze ontdekken hoe zinvol hun werk is en hoe het bijdraagt aan het succes van het team of het bedrijf. Of aan de tevredenheid van klanten. Die impact of bijdrage hoeft niet iets ‘groots’ te zijn. Het belangrijkste is dat het echt is.

2. Formuleer duidelijke doelen. Geef je medewerkers ook een gevoel van autonomie in het bereiken van die doelen. Laat je niet verleiden tot het vertellen HOE ze dat doel moeten bereiken.

3. Breek het grotere doel op in kleine betekenisvolle stukken. Zodat je medewerkers vooruitgang kunnen ervaren en successen kunnen boeken op weg naar het grotere doel. En niet weken, maanden of soms een jaar moeten wachten op dat ene grote succes. Zelfs een kleine stap voorwaarts motiveert!

4. Help ze voortgang te boeken. Een hulpmiddel hierbij is om 5 a 10 minuten per dag, aan het eind van elke dag, te noteren welke voortgang jouw medewerkers hebben geboekt vandaag. Welke tegenslagen ze hebben gehad en wat hen geblokkeerd heeft om voortgang te boeken. Noteer dan wat jij morgen kunt doen om de voortgang van je medewerkers te vergemakkelijken. En dat kunnen kleine acties zijn.

5. Vier kleine overwinningen. Geef erkenning en waardering voor de vooruitgang die ze boeken.

Veel succes!

Vond je dit interessant en wil je meer tips ontvangen?
Download gratis het e-rapport: 5 simpele tips om de bevlogenheid van je medewerkers te vergroten

Aantal keer bekeken: 614

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland