Als we kijken naar de huidige arbeidsmarkt dan zien we dat steeds meer bedrijven zich bewust worden hoe belangrijk het is dat werknemers plezier in hun werk hebben. Werkplezier heeft aan de ene kant te maken met de vraag of je op de goede plek zit qua baan en bedrijf. Voel je je thuis bij een organisatie en krijg je energie van het werk wat je doet?
Aan de andere kant is er het fenomeen flow dat te maken heeft met gedrag en wat we als individu voor een belangrijk gedeelte kunnen beïnvloeden. Flow is een staat van bewustzijn waar dingen makkelijk gaan alsof het vanzelf ontstaat. Er is een gevoel van enthousiasme, je voelt je energiek en je bent helemaal aanwezig in het moment. Je kunt voor je gevoel de hele wereld aan. Go with the flow is een uitdrukking die je denk ik wel kent.

Mihaly Csikszentmihalyi is een Hongaarse professor en hij heeft het psychologische concept van flow ontwikkeld en is daar nog steeds actief mee bezig.

“De menselijke geest functioneert hetzelfde als een parachute. Hij werkt alleen als hij open is.”

Flow in een team?

Een belangrijke voorwaarde om in een staat van flow te kunnen komen is (oordeelvrije) aandacht. Oordeelvrije aandacht houdt in dat we stoppen met het beoordelen van dingen, mensen of onszelf als goed of slecht. We zijn zo gewend vanuit onze opvoeding, onderwijs en de maatschappij om ergens een oordeel over te hebben, terwijl dit juist de flow blokkeert. Op het moment dat je meer vanuit openheid en onbevangenheid in je dagelijkse realiteit gaat staan zul je merken dat je een andere gemoedstoestand gaat krijgen, waarbij je lekkerder in je vel komt te zitten. Doordat jij een andere uitstraling krijgt, gaan collega’s positiever op je reageren en kan er een synergiewerking ontstaan. 1 + 1 = 3. Het mooiste is uiteraard wanneer je dit als team of organisatie bewust kunt gaan inzetten, zowel voor jezelf, het team als een beter functionerende organisatie. Dit vergt wel training en openheid om dit concreet als organisatie in de praktijk te gaan brengen.

Aandacht = nu = flow.
Aandacht is een onderwerp wat de laatste jaren steeds meer besproken wordt en tevens vanuit de wetenschap bewezen wordt hoe belangrijk het is om vanuit aandacht in je dagelijkse leven en werk te staan. Dit blijkt onder andere uit diverse studies, waarbij mensen bestudeerd worden die een mindfulness training volgden, ookwel aandachttraining genoemd, en groepen mensen die dat niet doen. Het blijkt dat de mensen die mindfulness actief ging toepassen een beduidend lager stressniveau ervoeren en lekkerder in hun vel kwamen te zitten.

Op het moment dat je je bewust bent wat je aan het doen bent en je doet dit vanuit oordeelvrije aandacht, creëer je voor jezelf innerlijke rust en hierdoor zorg je voor een beter overzicht (helikopterview) gedurende de dag. Door de helikopterview die zo ontstaat, beleef je je werk vanuit meer plezier en ben je tevens efficiënter. Op die manier kijk je terug op een werkdag vanuit voldoening in plaats van je te laten leiden (lijden) door de waan van de dag. Als je dit bewust gaat toepassen als team binnen een organisatie zul je merken dat de samenwerking meer gaat stromen en dat dingen steeds vaker als vanzelf lijken te gaan.

Dalend ziekteverzuim en een vitalere organisatie
De realiteit is dat je hier met elkaar als team direct invloed op hebt en dit zorgt voor meer werkplezier en tevens een hogere productiviteit. En waar mensen plezier hebben in hun werk wordt een gezonde basis gecreëerd voor een dalend ziekteverzuim en een vitalere organisatie.

Flow is een gedrag en het leuke van gedrag is dat we het kunnen beïnvloeden. Ik wens je een goede flow toe vandaag!

Enjoy the moment,

Evert Heintz
www.insightadventure.nl

Aantal keer bekeken: 615

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland