Het is hoog tijd dat hr een plaats krijgt in de Raad van Bestuur. Dat stellen drie hr-directeuren en vier wetenschappers in een open brief aan de overheid en het bedrijfsleven. Momenteel zit er in geen enkel AEX-genoteerd bedrijf een Chief Human Resources Officer (CHRO) in de Raad van Bestuur.

Dat is heel onverstandig menen de opstellers van de brief, waaronder UvA-hoogleraar Jan Latten en UniMaas-hoogleraar Fred Zijlstra. Het personeelsbeleid van bedrijven wordt steeds crucialer door de komende vergrijzing, flexibilisering en gevoelige discussies over het beloningsbeleid. Lees verder op intermediairpw.nl.

Bron: IntermediairPW

Aantal keer bekeken: 68

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van willem scheepers on 28 oktober 2010 at 10:35am
Dit bericht blijft hardnekkig over het web zwerven, zo lijkt het veel op een self fullfilling prophecy 'in wording'. ;-)
Toch lijkt mij dat je die positie dient te verdienen. Had je vroegtijdig Strategisch HR gepraktizeerd in je organisatie dan zat je nu waarschijnlijk al (lang) op die CHRO plek. 'Vroegtijdig' omdat de door de heren aangehaalde trends al decennialang bekend zijn. Nu een CHRO benoemen lost die uitdagingen voor hun organisaties niet direct op, helaas.
Toch wens ik hen veel suc6.

Overigens, er zijn wel degelijk een aantal multinationals in ons land waarin in de RvB een functionaris zit met een titel als CHRO. Onderdelen van zijn/haar functioneren zijn talentdevelopment, managementdevelopment, knowledge development. 'Oude' HR onderdelen vallen daar vervolgens vaak onder de verantwoordelijkheid van de CF(inancial)O.