Ik geef rapportcijfer 4 voor Boskalis. Welk cijfer geef jij voor hun pensioenbeleid?

Zes keer per jaar mag in de rubriek P&O op rapport van het vakblad Personeelbeleid het HR-beleid van een organisatie met een rapportcijfer waarderen. In mijn laatste column schreef ik over de pensioen problematiek / -polemiek bij Boskalis. Bij het schrijven van deze bijdrage heb ik mijn oor te luister gelegd bij collega HRbase-expert, Rogier Kerkhof.

Het pensioen is voor menig Nederlander moeilijke materie en iets van ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’. Wel weet ik dat tandartsen inmiddels kiespijn hebben omdat zij volgend jaar minder pensioen ontvangen. Ook buitelen politici, DNB-ers en experts, waarvan sommige met een hoog Dr Clavan gehalte, over elkaar heen en verschillen van mening over wat op dit moment een juiste aanpak is.

Klik hier voor de column over Boskalis en mijn bijdrage aan de pensioendiscussie. Ik hoor graag hoe jullie hier in zitten. Misschien worden al discussiërend bepaalde zaken helder en zien we door de bomen het pensioenbos weer.

Jacco
Van den Berg Training & Advies

Aantal keer bekeken: 251

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Sabine on 8 november 2010 at 1:48pm
Als je het over het pensioenbeleid van Boskalis wilt hebben, dan moet je het daar ook over hebben en niet alleen de perikelen bespreken die ontstaan zijn in een tijd dat boskalis met de pensioenopbouw van Smit nog niets te maken had.

Wil je het hebben over het feit of ze bij moeten storten denk ik dat je beter verwoord wat je van ons wilt weten. Het antwoord op die vraag ligt denk ik opgesloten in het antwoord of er bij smit nog met terugwerkende kracht wat te halen valt. Dat er iets zou moeten gebeuren is duidelijk.