Kabaal van de HR-directeur alledaagse werkelijkheid

Beste Tom,

Je maakt al jarenlang kabaal over het belang van de dagelijkse werkelijkheid. Het doorgronden van de gesprekken bij de koffie-automaat: daar draait volgens jou de hele wereld van HR om! Ben je het spoor bijster?

Vervreemding

Filosoof Heidegger rekent af met alledaagsheid: het is "de neiging van mensen om oppervlakkig te kijken naar gebeurtenissen, zich te verschuilen achter conventies en sociale afspraken, de waarheid over zichzelf te verbergen en zich te onttrekken aan de wereld". Die alledaagsheid leidt tot vervreemding, beste Tom! (zie de oratie van onze nieuwe hoogleraar HRM). "Elke dag is een routine: op dezelfde tijd beginnen, dezelfde handeling uitvoeren, met dezelfde collega's overleggen, dezelfde dialogen met leidinggevenden voeren, dezelfde vergaderingen bezoeken met op elkaar lijkende agenda's, meedoen met hetzelfde roddelcircuit en elke dag geconfronteerd worden met het gegeven dat er niet iets verandert in ons werk binnen organisaties".


In slaap vallen

Is die alledaagsheid bij het koffie-automaat dus wel zo leerzaam als jij altijd stelt? Graag verwijs ik nog even naar ons gezamenlijk onderzoek naar de alledaagsheid van de HR-professional zelf. Enige tijd geleden vroegen we meer dan tachtig hrm'ers – bij de koffie-automaat – naar hun dagelijkse werkelijkheid met één simpele vraag: wat deed jij gisteren om 14.15? De top drie van antwoorden: (1) ik zat achter de computer; (2) ik was bezig met het opstellen van een plan of beleid of (3) ik zat in een vergadering. In een meer recenter onderzoek ondervroegen we samen meer dan 3000 HR- professionals wat hun het meest bezig hield de laatste maanden. Hun antwoorden: (1) duurzame inzetbaarheid; (2) competentiemanagement en (3) personeelsontwikkeling. 

Val je al in slaap, beste Tom? Het wordt tijd om wakker te worden en voorbij die dagelijkse werkelijkheid te denken! Wij zijn grotbewoners, zo beschreef Plato. Op de muren van de grot zien we schaduwen waarvan wij denken dat deze de werkelijkheden zijn. Soms vergeten we echter buiten de grot te kijken.

We moeten uit de grot, uit die alledaagsheid! We moeten meer scherper durven te dromen over de toekomst. Voorbij de politieke gevoeligheid tussen persoon X en Y, de conventies, de compromissen en de achterklap. Voorbij het weerzinwekkende kabaal van de alledaagsheid. Nietzsche's verwoording helpt om dat scherp uit te drukken. In de dagelijkse werkelijkheid schreeuwt men het zo hard uit dat het kraken van hun trage, stramme en vleugellamme hersenen volledig overstemd wordt! 

De HRM'er als virtual culture architect en de HRM-student als creatieve soldaat.

Wat betekent dat nou praktisch voor ons? Voor ons als HR-professional geeft Boudreau ons daarvoor mooie inzichten. We moeten niet langer de eindeloze discussie voortzetten over de HR-professional als businesspartner maar dromen over rollen in de toekomst die écht van toegevoegde waarde zijn voor organisaties. Hij noemt er vijf: 'the organizational enigneer', 'the virtual culture architect', 'the global talent scout', 'the data, talent and technology integrator' and the 'social policy and community activist' . Snel tijd om te gaan specialiseren dus. Zie dit artikel

Voor ons als opleider van HR-professionals een mooi voorbeeld: een groep bedrijven en universiteiten heeft de handen ineen geslaan en geeft het goede voorbeeld. Zij leiden niet op met allerlei modellen, toetsmatrijzen en zekerheden, maar bieden een gratis master-opleiding tot sociale dromer en creatieve soldaat. Zij pakken door en bereiden studenten niet voor op de alledaagse werkelijkheid van HR, maar leren hoe ze hun dromen kunnen verwezenlijken

Gemummificeerde collega's

Het wordt dus tijd om je te onttrekken aan de alledaagse werkelijkheid. Dat is lastig. Want zo waarschuwt Plato, als mensen een andere wereld hebben mogen aanschouwen en weer terugkeren in de donkere grot, zullen zij spreken over zaken die grotbewoners als wartaal zullen opvatten. Hij wordt niet altijd geloofd, omdat hij andere maten hanteert. Met zijn verkondiging van 'dat het helemaal anders moet’ zaait hij onrust. Hij tast de identiteit van de dingen aan. Of zoals Nietzsche schrijft: Het wachten is op die ene oprechte man met goede en nieuwe ideeën die bereid is met alle conventies te breken om zijn ideeën te verwezenlijken. Hoe denk je - zo beschrijft Nietzsche - zal het onze gemummificeerde collega's vergaan als zij van plannen horen waarvan zij buitengesloten zijn en wel van eisen die ver boven hun middelmatige capaciteiten uitgaan, van verwachtingen die in hen geen weerklank klinken, van gevechten waarvan zij niet eens de strijdkreet begrijpen en waarin zij slechts voorkomen als onbezielde sta-in-de-wegs?

Van alledaagse werkelijkheid naar het realiseren van dromen. Ik zie uit naar je reactie! 

Stephan


Dit is een een briefwisseling tussen expertbloggers Tom Morssink en Stephan Corporaal. Volg op HRbase hoe zij op een prikkelende manier HR-actualiteiten met elkaar bespreken.

Aantal keer bekeken: 607

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland