Korrelatie: 'Werkloze 55-plusser vaak depressief'

De werkloosheid onder 55-plussers in ons land neemt flink toe: tussen 2012 en 2013 nam het aantal werklozen in deze leeftijdsgroep toe met meer dan 30%. Meer dan 120.000 werkzoekenden zijn ouder dan 55 jaar.

De werkloze 55-plussers voelen zich afgeschreven en worden door de vele afwijzingen neerslachtig, zo waarschuwt de hulplijn Korrelatie. De hulpverleners spreken regelmatig mensen die langer werkloos zijn en met hun handen in het haar zitten, of erger, depressief zijn geraakt door hun situatie. “Het lijkt alsof het tegenwoordig normaal is om mensen met veel ervaring en kennis ‘af te schrijven’, puur vanwege hun leeftijd. Vaak moeten zij nog jaren verplicht solliciteren, terwijl zij geen enkel uitzicht hebben op een nieuwe baan. Vooral in deze leeftijdsgroep kan dit hard aankomen, omdat ze het gevoel kunnen krijgen dat hun leven geen zin meer heeft”, stelt Korrelattie.

Duurzame inzetbaarheid
De hulpverleningsinstantie constateert wel dat er nu meer aandacht komt voor duurzame inzetbaarheid en dat er meer inspanningen verricht worden om 55-plussers aan werk te helpen. “Dit is echter in veel gevallen niet genoeg. Ondanks alle pogingen om weer aan het werk te komen lukt het oudere werkzoekenden vaak niet, terwijl ze wél gekwalificeerd zijn.”

Lees op PWdegids.nl het volledige bericht.

Tip: op 17 juni vindt in Doorn het congres Over Duurzame Inzetbaarheid plaats.

Aantal keer bekeken: 271

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland