Kosten terugdringen door te investeren in gezondheid

Hart-en vaatziektes is de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Onderzoek toont aan dat in 2040, 1,4 miljoen mensen hier last van zullen hebben.  Stress is beroepsziekte nummer 1 en blessures brengen jaarlijks miljoenen euro's met zich mee dat bedrijven betalen aan verzuimkosten. Deze kosten kan men terugdringen door een gezonde levensstijl te creëren.

Pluk de vruchten

Het is allereerst belangrijk dat het HR-management een vitaliteitsbeleid ontwikkelt. Het vitaliteitsprogramma is vervolgens een vertaalslag van het vitaliteitsbeleid en dient afgestemd te worden op de persoonlijke vitaliteit van de individu. Een duurzaam vitaliteitsprogramma bestaat niet alleen uit een diagnose maar ook uit op maat gemaakte oplossingen en een meetinstrumentarium.

Minder verzuim, meer rendement

BMI analyses en een standaard beweeg- en voedingsprogramma dat op elk lichaam wordt toegepast, is volgens ons niet duurzaam! Elk lichaam is anders, wat voor de één werkt, werkt niet per se voor de ander. Daarom is maatwerk en specialisatie zo belangrijk omdat het programma daadwerkelijk waarde toe moet voegen aan de gezondheid van de individu. Nu, en in de toekomst, dat is pas duurzaam!

Focus op bewustwording

Mensen willen niet ziek worden, ze staan er alleen niet bij stil. En dat is logisch, het is ook niet gezond om elke dag te leven vanuit een gedachte dat je ziek kunt worden. Maar als je elke dag heel veel suikers eet dat verwerkt is in onze voeding, wordt de kans op welvaartsziektes (depressies, stress, diabetes, overgewicht)  alleen maar groter.

Mensen willen wel aan hun gezondheid werken, alleen weten ze niet hoe. Daarom gebruiken veel mensen Anti-depressiva, Paracetamols, Rennie etc. Maar pillen onderdrukken je klachten alleen maar, ze bestrijden niet de oorzaak van het probleem en hebben ook nog eens bijwerkingen. Ondertussen verdient de farmaceutische industrie ongelooflijk veel geld aan deze pillen. 

Vital Existence

gelooft dat ons lichaam niet veel verschilt van onze voorouders in de stenen tijdperk. Ons lichaam is niet gemaakt om fabrieksvoeding te verteren, daardoor worden we ziek. Wij geloven in het jager-en verzamel voedingspatroon dat gebaseerd is op gezonde koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitamines, mineralen, voedingsvezels en water.

Investeren in de gezondheid van werknemers is een win-win situatie; minder mensen ziek, minder maatschappelijke- en verzuimkosten, een hogere betrokkenheid, een beter imago en meer winst.

Vital Existence ontwikkelt vitaliteitsprogramma's zodat werknemers gezond de eindstreep behalen. 

Aantal keer bekeken: 163

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland