Esther verdient minder dan normaal omdat ze ouderschapsverlof heeft opgenomen. Haar werkgever wil haar nu ontslaan en de ontslagvergoeding baseren op dit tijdelijk lagere loon. Mag dat?

VRAAG
Ik werk ruim tien jaar bij een bedrijf voor vier dagen per week. Toen ik een dochter kreeg, heb ik na afloop van mijn zwangerschapsverlof ouderschapsverlof opgenomen. In die periode was mijn maandloon lager. Een week voor het einde van dat verlof vertelde mijn werkgever me dat hij mensen moet ontslaan om bedrijfseconomische omstandigheden en dat ik er daar een van was. Nu biedt hij mij een ontslagvergoeding aan op basis van mijn laatstverdiende (en dus lagere) loon. Mag mijn werkgever uitgaan van het lagere loon dat ik tijdens mijn ouderschapsverlof verdiende of moet hij de ontslagvergoeding baseren op mijn normale salaris? Esther

ANTWOORD
Bij het bepalen van een ontslagvergoeding wordt als uitgangspunt het laatstverdiende loon genomen. Echter: in jouw geval is het loon lager dan normaal omdat je ouderschapsverlof hebt opgenomen. Meer info? lees verder op intermediair.nl.

Bron: Intermediair

Aantal keer bekeken: 1646

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland