Je werknemer is nu een tijdje ziek. Praktische vraag: moet er nu wel of niet een probleemanalyse door de bedrijfsarts opgesteld worden? Afwegingen hierbij zijn: je wilt niet onnodig verzuimkosten maken, maar je wilt ook niet dat het dossier sanctiegevoelig wordt. Om standaard in week 6 van de ziekmelding een probleemanalyse te laten opstellen (zoals veel arbodiensten nog altijd doen), daar geloof ik niet in. Waarom zou je bijvoorbeeld een probleemanalyse opstellen in week 6 als je zeker weet dat je werknemer in week 7 weer volledig zijn werk gaat hervatten? Ik denk dat je elke situatie inhoudelijk moet beoordelen. Ik hanteer de volgende 3 richtlijnen om de noodzaak van het opstellen van een probleemanalyse te bepalen:

1. Opstellen wanneer langdurig verzuim dreigt.
Soms weet je op de eerste ziektedag al dat het een langdurige kwestie gaat worden. Dan gelijk een probleemanalyse laten opstellen. Voorbeelden die vaak leiden tot langdurig verzuim zijn (lage) rugklachten en psychische problemen.

2. Opstellen bij langdurig verzuim.
Als een werknemer zes weken ziek is, is er per definitie sprake van langdurig verzuim en dus moet er dan een probleemanalyse zijn. Kort verzuim is immers al het verzuim tot één week. Middellang verzuim duurt 8-42 dagen.

3. Uitzondering op 1 en 2: wanneer de bedrijfsarts inschat dat het verzuim niet langer dan 13 weken gaat duren.
Dit betekent dus niet dat je de eerste 13 weken niets hoeft te doen! Het betekent dat als je bedrijfsarts volledig herstel binnen 3 maanden verwacht, je prima de probleemanalyse achterwege kunt laten. Uiteraard moet dit goed terug te vinden zijn in de terugkoppeling van de bedrijfsarts.

Dus in week 6 heb je in ieder geval het volgende in het dossier zitten: of een probleemanalyse, of een terugkoppeling (dus zwart op wit, denk aan je dossiervorming!) waarin de bedrijfsarts duidelijk aangeeft dat hij verwacht dat er volledig herstel zal zijn binnen 3 maanden. Hanteer je bovenstaande richtlijnen dan maak je geen onnodige kosten en zul je nooit in de problemen komen met UWV op dit punt. Ook niet als de werknemer onverhoopt langer ziek is en je de probleemanalyse alsnog op een later tijdstip laat opstellen.

Mark Idzinga, Augustus 2011

Nooit meer een artikel van mij missen? Laat je e-mailadres achter op www.markidzinga.nl

Aantal keer bekeken: 554

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Chris Hoitzing on 15 augustus 2011 at 5:24pm
Dag Mark,

In hoeverre is er nog sprake van een prijsverschil tussen een probleemanalyse en terugkoppeling van de BA op schrift dat het verzuim <13 weken zal zijn? Is dat wel de moeite waard? In feite voldoet de terugkoppeling al min of meer aan de eisen van een probleemanalyse.
Groet