PRINSJESDAG - 'Meer banen door investeren in infra'

Het geld dat het kabinet besteedt aan lastenverlichting en koopkrachtherstel kan beter in de infrastructuur gestoken worden. "Dat levert snel 3.000 tot 4000 banen op", zo reageert Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, op de kabinetsplannen.

"Het kabinet wil graag in aanloop naar de verkiezingen cadeautjes uitdelen. Dit onder het motto van lastenverlichting en koopkrachtherstel. En dat is ook nodig - maar het kabinet vergeet daarbij de lange termijn. En die is cruciaal", aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

"Wat had het kabinet met 5 miljard ook kunnen doen? Slim en strategisch investeren in de infrastructuur van ons land. Dan werken we aan ons verdienvermogen en gaan we goed voorbereid de toekomst in. We zijn immers een land dat het van de doorvoer moet hebben en Nederland is zeker op dat vlak nog lang niet af."

"We hebben allemaal baat bij een goede infrastructuur, waarmee we ook in de toekomst ons brood kunnen verdienen", aldus Verhagen, die in heel Nederland opgaven ziet."Wegen, spoor, water en ondergronds, en niet alleen Rijksinfra, maar ook provinciaal en lokaal. Maar juist op dit vlak is 30 procent bezuinigd, terwijl er zo ongelooflijk veel te doen is. Bovendien levert dat ook meteen duizenden banen op. Alleen in de infra al 3.000 tot 4.000."

Aantal keer bekeken: 124

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland