Rol HR-thema's bij partijkeuze verkiezingen

Bij iedere verkiezing knaagt het weer aan me dat ik me voor mijn gevoel niet goed kwijt van mijn burgerplicht; half-half neem ik me steeds voor nu eens écht verkiezingsprogramma's naast elkaar te leggen, commentaarartikelen daarop grondig door te nemen en een paar stemwijzers door te nemen. Het komt er uiteindelijk nooit van en ik geef mijn stem weg naar aanleiding van voor mij op dat moment levende thema's van algemeen belang. Ik associeer dan een bepaalde partij met zo'n thema, terwijl grondig onderzoek mogelijk zou uitwijzen dat links of rechts van die partij dat thema inmiddels in betere handen ligt -of daar altijd al in betere handen lag. Fout, fout, fout. Gisteren ging het weer niet anders.

Met alles wat ik fout doe, houd ik mezelf maar voor dat ik me in elk geval laat leiden door overwegingen van algemeen belang; ik probeer mijn persoonlijk financieel belang bij handhaving van een rigide, onbegrijpelijk ontslagstelsel terzijde te schuiven -hoewel ik toen een aantal jaren geleden de hervorming van dat stelsel akelig dichtbij kwam, bij mij als arbeidsrechtadvocaat toch gedachten aan stevig inkomstenverlies en om- en herscholing opkwamen..

Als HR-thema's je aan het hart liggen, heb je die misschien wel laten meewegen bij je keuze.
Maar waardoor heb je je dan laten leiden?

baanzekerheid in deze bange recessietijd (maar zetten we ons bij overmatige bescherming van huidige banen niet op achterstand voor noodzakelijke arbeidsmarkthervormingen)?

werkcreatie op de middellange en lange termijn (alhoewel deze bange tijd wel eens heel lang zou kunnen gaan duren)?

versterking of omvorming van normen en waarden (9 van de 10 ontslagzaken over persoonlijk functioneren gaan om gedrag, niet om vakinhoudelijke kwaliteit)?

afschaffing preventieve ontslagtoets (als die al de verwachte versoepeling van de arbeidsmarkt brengt, waar veel deskundigen ernstig aan twijfelen?

investering in onderwijs, voor onze concurrentiepositie op zeer lange termijn?

subsidies voor indienstnemen en -houden van kwetsbare groepen?

De lijst is natuurlijk veel langer te maken; reageer of voeg je eigen vragen/HR-thema's die een rol speelden bij je partijkeuze toe!

En: hoe belangrijk zijn HR-thema's voor je, naast alle andere thema's die gespeeld hebben bij je stemkeuze?


Ik ben benieuwd naar ieders ideeen / reactie!

www.hrmcollege.nl

Aantal keer bekeken: 96

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van J.L. van de Ven on 10 juni 2010 at 3:50pm
de belangrijkste:
ontwikkeling en werkplezier
alleen te vinden bij d 66 en groen links
je wordt verder door de kat of de hond gebeten