Sleutelmedewerkers moeten Tamiflu en mondkapjes krijgen

Het bedrijfsleven is er alles aan gelegen om de gevolgen van een grootschalige griepuitbraak op te vangen. Grote bedrijven hebben plannen klaarliggen om met weinig personeel overeind te blijven en beschermen essentiële medewerkers met de virusremmer Tamiflu. Meer weten? Lees verder op Managersonline.nl.

Bron: Managersonline

Aantal keer bekeken: 87

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Ad de Beer on 24 juni 2009 at 10:48am
Weer eens een overduidelijke paniekreactie, zo typerend voor deze tijd. Van ieder incident wordt meteen een crisis gemaakt.
We hebben momenteel 160 patienten van de Mexicaanse griep in ons land, Mexicaanse griep ja omdat de Partij voor de dieren het lastig vond om het varkensgriep te noemen en de Imans weer eens een bewijs zagen van de onreinheid van varkens. Maar dat terzijde. Per dag breken honderden mensen een arm, been of ander bot, is dat een reden om managers en key-functionarissen dan maar bij voorbaat een spalk en keepersbroek aan te trekken?
Blijkbaar hebben deze bedrijven geen goed vervangingsplan, geen goed opvolgingsplan. Zijn ze niet in staat een manager of key-functionaris een weekje te vervangen. Misschien is het wel beter voor deze bedrijven om in plaats van Tamiflu een goede HR-manager in te huren.