De nieuwe wet- en regelgeving, de vergrijzing en de flexibele arbeidsmarkt maken het noodzakelijk voor werkgevers en werknemers, gezamenlijk te investeren in duurzame inzetbaarheid. In de praktijk geeft het overgrote deel van bedrijven aan dat duurzame inzetbaarheid belangrijk is, maar de meeste bedrijven zijn momenteel nog huiverig om te investeren, ze staan aan de zijlijn toe te kijken hoe andere spelers duurzame inzetbaarheid toepassen.


De feiten

48,3% Van de Nederlanders vanaf 19 jaar en ouder heeft te maken met overgewicht. 12,7% Heeft obesitas (Nationaalkompas). 58% Van de Nederlanders geeft aan dat het terugdringen van de werkdruk belangrijk is (Instituut werk en stress). 12-15% Is zeer vermoeid en 10% van de Nederlanders hebben burn-out klachten en worden behandeld wegens een depressie (loketgezondleven). Er is dan ook een sterk verband tussen de bovenstaande aspecten en het ziekteverzuim in een organisatie.

De kosten in kaart

De kosten van het ziekteverzuim door overgewicht bedraagt jaarlijks 600 miljoen euro (MKBNederland). De kosten van het verzuim door werkstress kostte in het eerste half jaar van 2014, al 800 miljoen euro voor het bedrijfsleven (Arboned). Dit is exclusief de behandeling, de administratieve lasten, productieverlies en irritaties op de werkvloer.

Wat levert het op?

Werkgevers kunnen jaarlijks gezamenlijk 2,6 miljard euro besparen zodra het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1% daalt. Per werknemer komt dit neer op een bedrag van 400 euro. Ook de productiviteit stijgt door duurzame inzetbaarheid. Als de productiviteit met 1% toeneemt, levert het jaarlijks 6 miljard euro op voor het bedrijfsleven. Voor een bedrijf met 100 medewerkers komt dit neer op een omzetstijging van 95.000 euro per jaar! (Rijksoverheid).

Duurzame inzetbaarheid is essentieel

Bedrijven zoals De Hotelgroep Bilderberg, Enexis en Achmea zijn voorlopers in het toepassen van duurzame inzetbaarheid. Zij zijn ervan op de hoogte dat de inzetbaarheid van hun werknemers zorgt voor een hogere productiviteit & bevlogenheid, concurrentievoordeel, innovatie, loyaliteit, een betere werksfeer, aanpassingsvermogen, een positief imago en vertrouwen bij de stakeholders.

Er valt veel winst te behalen zodra werkgevers investeren in duurzame inzetbaarheid. Wat zijn uw beweegredenen om niet te investeren in de inzetbaarheid van uw werknemer?

Aantal keer bekeken: 169

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland