Een hoog ziekteverzuim en hoge ziektekosten vragen om andere oplossingen. De arbeidsmarkt verandert; werknemers moeten langer doorwerken, moeten zich snel kunnen aanpassen en de werkdruk is hoog. Hoe gaat u om met het thema duurzame inzetbaarheid in uw organisatie? Feit is; investeren in de vitaliteit van uw werknemers loont! Uit voorbeeldtrajecten levert elke geïnvesteerde euro na een periode van 2 jaar 2,50 euro op.

Duurzame inzetbaarheid

is een breed begrip waar verschillende thema’s onder vallen zoals: loopbaancoaching, vervangbaar werk, ontwikkelmogelijkheden etc. Belangrijk bij het ontwerp van een vitaliteitsbeleid is om niet te verdwalen in de complexiteit van duurzame inzetbaarheid. Dit kunt u doen door te meten waar de behoefte ligt van zowel uw organisatie als van de werknemers. Daarbij moet onderkend worden dat het bevorderen van een goede gezondheid belangrijk is voor de toekomstbestendigheid van uw organisatie.

Een goede gezondheid

vormt de fundatie van waaruit een organisatie (meer) succes kan boeken. Zodra de gezondheid van een werknemer verslechtert, verlaagt de productiviteit, gaat de weerbaarheid achteruit en daarmee ook de wendbaarheid van een organisatie. Dit omdat de werknemer niet in staat is om optimaal te presteren en zich niet snel kan aanpassen aan de veranderingen in de omgeving . Een effectief vitaliteitsprogramma is dus onmisbaar in een duurzaam vitaliteitsbeleid.

Sporters verzuimen minder

Uit onderzoek van TNO en NOC*NSF blijkt dat het verzuim van sportende werknemers aanzienlijk lager is. Gemiddeld daalt het verzuim van 9% naar 2% en neemt de arbeidsproductiviteit toe met gemiddeld 12,5%. Sportende werknemers verzuimen 25 dagen minder en 50 dagen korter dan niet sportende werknemers, over een periode van 4 jaar. Daarnaast hebben niet sporters een grotere kans om ziek te worden en herstellen zij minder snel. Kortom; gezonde werknemers kosten minder geld.

Aantal keer bekeken: 181

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland