We hebben regelmatig vacatures binnen ons bedrijf. Er wordt over het algemeen goed gereageerd door sollicitanten en daardoor kunnen we deze vacatures meestal redelijk snel invullen.
Wat mij echter de laatste paar maanden opvalt, is dat het aantal sollicitanten dat zonder baan zit of binnen afzienbare tijd zijn of haar baan gaat verliezen, steeds groter wordt. We hebben onlangs een tweetal vacatures gehad waar we ruim 200 reacties op kregen. Van deze sollicitanten was ongeveer 75% (bijna) werkloos. Ik werd er daadwerkelijk met de neus op gedrukt dat de werkloosheidscijfers drastisch gestegen zijn.

Geen werk voor mensen die graag willen werken
Ik word dan ook dagelijks gebeld door kandidaten die wanhopig op zoek zijn naar een baan en zij proberen mij er van te overtuigen dat zij het zo ontzettend graag willen en hopen dat ze zo meer kans maken om uitgenodigd te worden voor een gesprek.
Het vervelende is dat er nog 175 mensen zijn die hetzelfde willen en we kunnen helaas maar 1 persoon blij maken met de openstaande functie. En wij gaan toch nog steeds voor de beste, want het is juist nu belangrijk dat het met ons bedrijf ook goed blijft gaan. Iemand moet toch overeind blijven om de economische crisis het hoofd te bieden !!

Doelgroep werkzoekenden steeds groter en breder
In mijn vorige blog heb ik iets geschreven over de participatiewet en het quotum voor arbeidsgehandicapten. Ook een grote doelgroep – naast de werklozen – die dringend aan werk geholpen moet worden. Tel daarbij de mensen nog die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn en met behulp van een re-integratietraject op zoek zijn naar…….. een passende functie.
Kortom: de groep werkzoekenden wordt steeds groter en de regels die aan de werkgevers worden opgelegd steeds strakker.

De een wil en de ander moet
Tegenstrijdig eigenlijk. We moeten allemaal langer doorwerken om de economie te “redden”. Om de pensioenen te kunnen betalen moeten er meer mensen gaan werken, we moeten langer werken en we moeten minder lang gebruik maken van de pensioenvoorziening.
Maar als de werkloosheid zo stijgt, schiet dat ook niet echt op. Dan zal de bijdrage aan de pensioenvoorziening minder groot zijn. Hoe zal dat allemaal uitpakken? Allemaal vragen waar niemand antwoord op kan geven.
Nog langer doorwerken? Ik vind het heerlijk om te werken en hoop het nog lang vol te kunnen houden. Maar ik denk dat ik op mijn 67ste wel toe ben aan stoppen met werken.

Dagdroom
Eigenlijk komt het er op neer dat een grote groep mensen die niet werkt graag wil werken en het niet lukt om een baan te vinden. En een andere groep wordt gedwongen om op oudere leeftijd langer door te werken, ook al zouden ze graag wat eerder willen stoppen. De omgekeerde wereld, in stand gehouden door de verschillende potjes met geld, met name de pensioenvoorziening en de WW-uitkering. Die raken allebei snel op zo.
Eigenlijk zou het uitwisselbaar moeten zijn. Mensen die echt niet meer kunnen op oudere leeftijd zouden de kans moeten krijgen eerder te stoppen. Kost extra pensioen. Maar er wordt een plaats vrijgemaakt voor iemand die nu in de WW zit, die kan weer gaan werken. Kost minder WW. Dus het geld uit het WW-potje kan overgeheveld worden naar het pensioenpotje.
Zo werkt het niet. Dat weet ik best. Maar af en toe dagdromen en simpele oplossingen proberen te zoeken is best leuk.

Miriam Teunissen
HRM-adviseur

www.driessen.nl

Aantal keer bekeken: 260

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Jeroen on 25 maart 2013 at 8:50pm

Ik reageer te snel, excuus.

Ja, ik dagdroom ook graag onderhand, maar dan van een baan. Ongetwijfeld net als bijna 600.000 anderen ;-). Dat op de arbeidsmarkt de 'keuze nu reuze' is, is voor bedrijven een goede zaak: laat de beste maar komen, niet?

Reactie van Jeroen on 25 maart 2013 at 8:42pm

Reactie van Marco Prins on 25 maart 2013 at 2:33pm

Beste Miriam,

Herkenbaar verhaal, wij verwerken dagelijks tientallen tot soms meer dan 100 sollicitaties voor onze klanten. Het aantal is de laatste maanden enorm toegenomen waarbij de kwaliteit van de sollicitaties (lees % mogelijk geschikt vs niet geschikt) lager wordt.

Ter aanvulling, een groot probleem is dat vraag en aanbod steeds verder uit elkaar komen te liggen. Waar we op vacatures zoals General Manager, HR Adviseur en Marketing Medewerker tussen de 100 en 300 sollicitanten ontvangen, is dit aantal bij bijv .Net Software Ontwikkelaar, Mechanical Engineer en Int. Support Engineer, ± 95% lager.

Ik verwacht niet dat dit voorlopig zal veranderen ten positieve maar eerder zal toenemen.