Komende weken even tijd voor wat reflectie? Terugblikken op wat was, vooruitblikken op waarnaar toe? Plannen en ideeën, waarvoor in 2017 nu eens écht ruimte te maken?

Hier wat inspiratie voor een betere wereld vanuit de Sinek hoek, de moeite waard om in z’n geheel te bekijken (onder de kerstboom vast wel een plekje voor :-), en meteen een goede luister- en kijkoefening die wat verder gaat dan klikken, vegen, scannen en scrollen.

Ook mooi is het rijtje van de 16! overpeinzingen én adviezen vanuit Australië; wat LinkedIn al niet aan pareltjes laat passeren. Minder global gaat ’t voorlopig niet worden schat ik in, en daar genieten we van.

Mijn eigen overpeinzingen betreffen mijn passie als ’t gaat over ‘zelfsturing’. Vanuit m’n HR-achtergrond aan de management-tafels sinds de start in 1989, heb ik door de jaren heen steeds meer affiniteit gekregen met wat nu bekend staat onder termen als ‘de Semler-methode’, ‘Holacracy’ of ‘zoals Buurtzorg ’t doet’. Al bloggend voor HRbase over ‘HRM-van-de-toekomst’ kom ik steeds meer supporters tegen en zie ik steeds meer bedrijven zoeken naar nieuwe manieren om zichzelf te organiseren. De pakkende publicatie op HRzone eerder deze week, over het recent verschenen boek van Ber Damen, onderstreept alle ontwikkelingen nog eens dubbel en dwars.

’t Wordt hoog tijd dat ik steviger vele steentjes ga bijdragen.

Míjn voornemen voor 2017 is om eraan bij te dragen dat ‘verkennen en toepassen van (meer) zelfsturing’ een héle normale actie wordt op dat management-lijstje.

Wat wordt jóuw voornemen?


Christianne van de Pas biedt ondersteuning bij de introductie en ontwikkeling van (meer) zelfsturing binnen organisaties. In haar benadering staan verkennen en ontwerpen centraal. Voor meer informatie over haar verkenningsaanpak en haar kennismakings-workshops zie www.cvdpas.nl.

Aantal keer bekeken: 179

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland