Voeding en training is je pantser tegen stress en overgewicht

Bestrijd & voorkom stress

Zodra je chronische stress ervaart, is het eigenlijk al te laat en heb Je last van verhoogde cortisollevels (je stresshormoon). Hierdoor worden je lichaamscellen minder gevoelig voor insuline waardoor je sneller vet ophoopt en zelfs diabetes of een hoge bloeddruk kunt krijgen. Bij verhoogde cortisollevels gaat men meestal vet ophopen rondom de buik en rondom de heupen. Voeding en training hebben een belangrijke functie als het gaat om het bestrijden en het voorkomen van stress en depressieve gevoelens.

Voeding heeft een functie

Belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen beschermen je lichaam tegen ziektes zoals depressies en stress. Gezonde vetten bijvoorbeeld; wordt door het lichaam gebruikt als energie, het beschermt de organen en het is een bouwsteen voor de hersenen. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren, de rode bloedcellen en de neurotransmitters. Verteerbare koolhydraten zijn belangrijk voor het op peil houden van je darmflora en je cholesterol.
Essentiële voedingsstoffen hebben dus een belangrijke functie in het lichaam. 

Mensen met overgewicht eten vaak ongezond en zijn dus eigenlijk ondervoed. Zij zullen eerder last krijgen van stress en depressieve gevoelens. Ongezonde voeding bevat hormoon verstorende stoffen die zorgen voor een hormonaal disbalans. Hierdoor doen de hormonen die verantwoordelijk zijn voor stress en overgewicht niet doen wat zij behoren te doen. Het ene probleem is dus het gevolg van een ander probleem.

Training heeft een functie

Beweging is belangrijk voor diverse functies in het lichaam. Zo kun je, je stresslevels bestrijden door middel van bijvoorbeeld een high intensity training. Dit is een training van minimaal 15 minuten, maximaal 30 minuten waarbij je tijdens de oefeningen maximale kracht inzet en wat langer rust inlast tussen de sets.

Bewapen jezelf met supplementen

Het lichaam heeft belangrijke voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren. Deze voedingsstoffen worden niet allemaal door het lichaam aangemaakt. Daarnaast wordt onze voeding bewerkt om de smaak en de houdbaarheidsdatum te manipuleren. Hierdoor kunnen we gewoonweg niet alle belangrijke voedingsstoffen uit onze voeding halen. Daarom is het belangrijk om voedingstekorten aan te vullen middels supplementen.


Let wel; de supplementen dienen niet gebruikt te worden als maaltijdvervangers.

www.vitalexistence.nl

Ontwikkelt kwalitatieve vitaliteitsprogramma’s voor ‘mens en organisatie’. Door de diverse meetmethodieken kunnen we een programma ontwikkelen die is afgestemd op de zowel de behoefte van de organisatie als de individu. Daarnaast hanteren wij een onderscheidende training, voeding en behandelmethodiek en hebben we diverse communicatie trajecten ontwikkelt om draagvlak en bewustwording te creëren. Kortom; vitaliteit is onze specialisatie. 

Aantal keer bekeken: 202

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Geert-Jan Dröge on 20 mei 2016 at 4:56pm

Met die docu ben ik bekend, geeft het heel goed weer inderdaad. Ik blijf je volgen!

Reactie van Geert-Jan Dröge on 20 mei 2016 at 4:55pm

Reactie van Joy Biltoo on 20 mei 2016 at 4:30pm

Bedankt voor je reactie Geert-Jan. Er wordt inderdaad te weinig aandacht besteedt aan vitaliteit, terwijl het zoveel voordelen met zich meebrengt.Een goede gezondheid is onze fundatie. Misschien vind je deze docu ook interessant. http://www.vpro.nl/programmas/sunny-side-of-spirit/2.html In Taiwan is duurzame inzetbaarheid, ongeacht de hoge werkdruk, een onderdeel van de cultuur, waarbij men de focus voornamelijk legt op preventie. Ik krijg soms het idee dat we in Nederland achterstevoren werken. We gaan pas iets aan onze gezondheid doen zodra het te laat is.

Reactie van Geert-Jan Dröge on 20 mei 2016 at 12:28pm

Mooi artikel Joy. Ik denk ook dat er te weinig gekeken wordt naar voeding en beweging in relatie tot stress en overgewicht. Het heeft naar mijn mening een enorme invloed namelijk, heb ikzelf mogen ondervinden...