Vrije artskeuze zieke werknemer: ook als herstel uitblijft?

Een werknemer meldt zich ziek bij zijn werkgever met fysieke klachten. Na een tijdje blijkt dat de werknemer niet bij de huisarts is geweest, maar zich heeft gewend tot het alternatieve circuit voor diagnose en behandeling van de klachten. Tot op heden is dit zonder resultaat: de werknemer is na twee maanden nog steeds niet terug op de werkvloer. Kan dat zomaar?

Ja, dat kan. De werknemer is vrij in zijn artsenkeuze. Daar heeft een werkgever zich niet mee te bemoeien. Er is echter wel een grote MAAR. Deze bestaat er uit dat het recht op loondoorbetaling tijdens ziekte wel aan voorwaarden is verbonden. Een belangrijke voorwaarde is dat de werknemer er alles aan moet doen om beter te worden. Je kunt je afvragen of in bovenstaand voorbeeld aan deze voorwaarde is voldaan. Wat nu te doen?

Stuur de werknemer eerst naar de bedrijfsarts, hij is degene die kan oordelen of er sprake is van een adequate behandeling. In dit voorbeeld zal hij waarschijnlijk tot de conclusie komen dat er momenteel nog geen adequate behandeling is gestart. Vervolgens kun je de werknemer de kans geven hier alsnog (spoedig) mee te starten. Uiteraard vertel je de werknemer ook, dat hij vrij is in het wel/niet opzoeken van het reguliere circuit, maar dat als hij dat niet doet hij niet langer een claim kan leggen op loondoorbetaling tijdens ziekte. Verder zoeken in het alternatieve circuit mag dus nog steeds. Maar dat gebeurt dan niet langer op kosten van de werkgever, maar op die van de werknemer zelf.

Mark Idzinga, April 2012

Nooit meer een artikel van mij missen? Laat hier je e-mailadres achter

Aantal keer bekeken: 458

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland