Wanneer moet je het plan van aanpak van een zieke werknemer bijstellen?

Soms vliegen de bijstellingen van een plan van aanpak mij om de oren. Dan krijg ik een langdurig verzuimdossier op mijn bureau en dan zie ik zo'n beetje om de zes weken een keurig opgestelde bijstelling plan van aanpak. En klanten vragen me ook vaak: Mark, moet er niet weer eens een bijstelling komen?

De vraag is: moet je elke keer als de bedrijfsarts je zieke werknemer heeft gezien, een bijstelling plan van aanpak maken? En het antwoord is: Nee, natuurlijk niet. Het mag wel. Maar het hoeft niet. En ik hou van efficient werken. Dus ik heb altijd maar maximaal 2 bijstellingen in mijn dossier zitten. Zelfs als het dossier de WIA-eindstreep haalt.

Een bijstelling plan van aanpak is alleen noodzakelijk als het einddoel van de re-integratie wijzigt. En er zijn maar drie einddoelen qua re-integratie: terugkeer in eigen werk, ander werk bij de eigen werkgever (spoor 1) of ander werk bij een andere werkgever (spoor 2).

Het invullen van UWV formulieren wordt door veel werkgevers als een doel op zich gezien. En de bijstelling plan van aanpak is daarvan het schoolvoorbeeld. Ik heb 't vaker gezegd. De Wet verbetering Poortwachter is géén invuloefening. Het gaat om de inhoudelijke stappen die je zet. Dat je in een verzuimdossier geen re-integratiekansen laat liggen, dat is belangrijk. Want als je kansen laat liggen, zal het UWV altijd besluiten tot een loonsanctie. Ook al heb je 10 keurig ingevulde bijstellingen plan van aanpak in je verzuimdossier opgenomen.

Mark Idzinga, Mei 2014

Interessant? Download dan ook mijn gratis e-boek

Aantal keer bekeken: 4392

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland