Wat kan de HR manager verwachten in 2012? Welke regels gaan veranderen?

Aan het einde van het jaar is het altijd zinvol voor uw onderneming om terug te kijken maar zeker ook om vooruit te kijken. Welke zaken gaan in 2012 veranderen? Welke regels wijzigen die betrekking hebben op uw medewerkers? Ik zet een aantal voor u op een rijtje.

Afschaffing van de levensloopregeling en spaarloonregeling.
De levensloopregeling wordt vanaf 2012 alleen opengehouden voor deelnemers die op 31 december 2011 minimaal € 3.000 (inclusief rendement) op hun levensloopregeling hebben staan.
De wettelijke deblokkeringsregels gelden niet meer. Uw werknemer kan het hele tegoed van de spaarloonregeling (vanaf 1 januari 2012) belastingvrij opnemen.
Beide regelingen worden in 2013 vervangen door Vitaliteitssparen.

Regels vakantie en verlof werknemers wijzigen.

Hierover heb ik reeds eerder een expertblog geschreven.

Zwangerschapsverklaring bij aanvraag zwangerschapsuitkering vervalt.

U hoeft bij de aanvraag van een zwangerschapsuitkering (WAZO-aanvraag) geen zwangerschapsverklaring meer aan het UWV op te sturen. Deze wijziging is in het kader van de vermindering van de administratieve lasten.

Bedrag minimumloon stijgt

Iedere werknemer tussen de 23 en 65 jaar oud moet ten minste het wettelijk minimumloon en vakantiebijslag krijgen. Dit geldt ook voor flexwerkers, zoals thuiswerkers of oproepkrachten, en buitenlandse werknemers. Ook als het gaat om buitenlandse werknemers die u inhuurt of via aan- of onderaanneming laat werken, bent u er verantwoordelijk voor dat zij minstens het minimumloon krijgen. Ieder half jaar wordt dit bedrag aangepast.

Een goede bron voor dergelijke wijzigingen en uitleg is te vinden op Antwoord voor bedrijven. Daarbij kunt u altijd even de ervaren arbeidsrechtjuristen van De Raadgevers benaderen.

Als HR expert heb ik dit jaar ongeveer 13 expertberichtengeschreven voor HRbase. Het ene bericht is meer gelezen dan het andere. Op het ene bericht kreeg ik meer reacties dan op het andere bericht. De rode draad door het geheel is dat ik het met erg veel plezier heb gedaan.

Aantal keer bekeken: 1102

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland