Naar aanleiding van het landelijk werkbelevingsonderzoek dat Integron heeft uitgevoerd in 2015 zijn diverse branches onder de loep genomen. Zo is er ook het deelrapport werkbeleving binnen de zorg geschreven

Binnen de sector zorg en welzijn ligt de gemiddelde tevredenheid met een 7.0 iets onder het gemiddelde van werkend Nederland (7.1). De medewerkers die de zorg verlenen staan met iets meer tevredenheid in hun werk dan zorgondersteuners (7.1 vs. 7.0). Een groter verschil vinden we in de verschillende subbranches.

De medewerkers binnen ziekenhuizen zijn bovengemiddeld tevreden (7.4), terwijl men binnen de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en VVT (verzorging, verpleging en thuiszorg) minder tevreden is (beiden 6.9).

Als sector scoort zorg en welzijn op het gebied van verbinding net onder het niveau van werkend Nederland. Dit past in het patroon dat Integron kent van werkend Nederland, waarbij een benedengemiddelde tevredenheid in de regel samengaat met een benedengemiddelde mate van bijvoorbeeld betrokkenheid bij en enthousiasme over de organisatie.

In tegenstelling tot dit patroon, voelen medewerkers in de subbranche ziekenhuizen niet de sterkere verbinding dan hun collega’s in de GGZ- en VVT-instellingen, terwijl zij wel meer tevreden zijn. Vooral de betrokkenheid en de mate waarin men bij een vergelijkbaar baanaanbod trouw blijft aan de huidige werkgever blijven achter bij bijvoorbeeld het gemiddelde dat voor werkend Nederland geldt.

Het patroon van een sterke verbinding met de organisatie bij een hoge tevredenheid wordt ook doorbroken binnen de bloedgroep zorgondersteuners. Hoewel hun gemiddelde tevredenheid op hetzelfde niveau ligt als die van de sector als geheel, is hun verbinding met de organisatie een stuk minder sterk. Slechts 3% van hen zou de eigen organisatie absoluut aanbevelen als werkgever (versus 10% in de sector) en slechts 6% van hen is trots om bij hun organisatie te werken (versus 19% in de sector). 

Bronnen: Werkbeleving in Nederland 2015, Whitepaper 'Werkbeleving binnen de zorg 2015'

Aantal keer bekeken: 304

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland