Wetenschappers waarschuwen voor hormoonverstoorders

 

Dagelijks dringen schadelijke stoffen ons lichaam binnen die ons hormonaal balans verstoren. Hormoonverstoorders zijn chemische stoffen die de werking van onze hormonen kunnen blokkeren en imiteren. Deze hormoonverstorende stoffen zitten haast over al in; van yoghurtpotjes, verpakkingen van voedingsmiddelen, body lotions, cosmetica, verzorgingsproducten, onderhoudsproducten, plastic speelgoed, zonnebrandcreme etcetera.

Deze hormoonverstorende stoffen horen niet thuis in ons lichaam en kunnen ziektes veroorzaken, zo bewijzen diverse wetenschappers. De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt van een gevaar en ziet een verband tussen de hormoonverstoorders en diverse ziektes zoals : diabetes, kanker, obesitas, penismisvorming, onvruchtbaarheid, obesitas maar ook een verlaagd IQ en autisme.

Wat zijn hormonen?

Onze hormonen reguleren diverse functies in ons lichaam zoals de energiehuishouding, de vetverbranding en onze spijsvertering. Wanneer dit natuurlijk proces wordt verstoord doordat er pseudo- hormonen worden toegevoegd met dezelfde agressieve structuur is het geen rocket science meer dat deze hormoonverstorende stoffen een gevaar vormen voor onze gezondheid.

Word bewust

van het feit dat de chemische industrie enorm aan het lobbyen is om het verbod op deze chemische stoffen te vertragen of zelfs helemaal uit te stellen, er gaat namelijk veel geld om in deze industrie. Wetenschappers worden er moedeloos van omdat het hier puur gaat om de economische belangen van de Europese industrie want om hormoonverstoorders uit alle producten te halen kost miljarden euro’s.

Wat kun je zelf doen om zo min mogelijk hormoonverstoorders binnen te krijgen?

1. Weet wat je eet door de verpakkingen te lezen:

Kijk uit naar het woord ftalaten (bisftalaat, dibutylftalaat en benzylbutylftalaat), Bisphenol A en parabenen behoren tot de hormoonverstorende stoffen. Zora er iets op de verpakking staat dat je moeilijk kunt uitspreken, is dit meestal geen goed teken.

2. Eet zoveel mogelijk vers voedsel, zonder etiket.

Sommige gezondheidsexperts zeggen: “als het een etiket nodig heeft, is het geen echt voedsel”.

3. Let op met plastic verpakkingen voor drank en voedsel

Hormoonverstoorders lekken via de verpakking in ons voedsel.

4. Kies voor schoonheids-, verzorgings- en schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis, zonder parabenen.

5. Start met een effectieve vitaliteitsprogramma's voor werknemers

vitalexistence.nl  Werkt al geruime tijd vanuit de kern, in die zin dat wij op basis van het hormonaal profiel, een voeding en trainingsschema opstellen, om ervoor te zorgen dat de hormonen weer in balans worden gebracht. Vanuit de praktijk hebben wij geconstateerd  dat stress en overgewicht  bestreden/voorkomen kan worden, door de focus te leggen op het hormonaal (dis) balans. We schrijven er niet alleen over, we werken ook daadwerkelijk vanuit dit principe en op deze manier leveren wij waarde en maatwerk. Tevens geven wij gezondheidslezingen hierover om bewustwording en draagvlak te creëren. 

Onze  klanten ontgiften van hormoonverstoorders, niet door middel van kuurtjes of diëten, maar door hen gezonde voeding voor te schrijven en te analyseren in hoeverre men last heeft van vitaminetekorten en/of maag/darmklachten. Op basis van deze constatering kunnen we analyseren welke voedingsstoffen en/of supplementen belangrijk zijn voor de desbetreffende persoon. Daarnaast wordt de training ook afgestemd op het hormonaal disbalans.

Niks doen is geen optie omdat de hormoonverstorende stoffen in honderden producten aanwezig zijn, die we dagelijks gebruiken. De wetenschap heeft inmiddels al bewezen dat er heel wat (onherstelbare) schade hierdoor wordt aangericht in het lichaam. 

Aanstaande donderdag, 14 juni 2016, is er weer een uitzending van Zembla over hormoonverstoorders die overigens extra schadelijk zijn voor kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen en kinderen. 

Aantal keer bekeken: 238

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland