'Wijk af van de privacyregels bij ziekte'

De beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens voor wat je wel en niet mag vragen aan een zieke werknemer zijn soms onwerkbaar, vindt arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems. "HR kies je eigen koers."

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in de zomer nieuwe beleidsregels opgesteld om de privacy van de zieke werknemer te beschermen. Voor HR is het zaak, die regels goed te kennen. “Maar bepaal je eigen koers”, zegt arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems van WVO Advocaten en docent van de opleiding Privacy bij ziekte. Volgens hem is de Autoriteit Persoonsgegevens een waakhond die iets te ver uit zijn hok is gekomen. Het zijn maar beleidsregels, vindt Willems. “Een beetje ongehoorzaam zijn, mag best.” Vijf vragen over de nieuwe privacyregels.

Waar komen de nieuwe beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens kortweg op neer?

“De Autoriteit Persoonsgegevens heeft regels opgesteld voor wat je wel en niet mag vragen aan een zieke werknemer. En welke gegevens je wel en niet mag verwerken. Met verwerken wordt dan simpelweg bedoeld: alles wat je met de gegevens doet in een geordend systeem. Eigenlijk komt het erop neer dat je als werkgever/leidinggevende nog maar heel weinig mag vragen. En als je de fout ingaat, kan je dat zelfs op een fikse boete komen te staan. Een HRM’er die de regels kent, kan de organisatie dus geld besparen.”

Wat mag je wél vragen?
“Als leidinggevende mag je vragen wat de verwachte ziekteduur is, maar dus niet wat er concreet aan schort. Verder mag je vragen welke werkzaamheden overgenomen moeten worden en of de werknemer onder een van de vangnetbepalingen van de Ziektewet valt. Maar niet onder welke vangnetregeling de werknemer valt. Bovendien is het maar de vraag of de werknemer zelf ook weet of hij of zij onder zo’n regeling valt. Tot slot mag je vragen of de ziekte verband houdt met een arbeidsongeval en of er sprake is van een verkeersongeval waarbij een eventueel aansprakelijke derde betrokken is. Dit omdat de werkgever de schade dan kan verhalen op die partij.”

Meer weten? Lees op PW de Gids hoe Willems pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid of meld u aan voor de opleiding Privacy bij ziekte

Aantal keer bekeken: 199

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland