Twee derde van de ondernemers vanuit de WW, is drie jaar later nog steeds eigen baas.

Het percentage WW-ondernemers dat drie jaar later nog steeds als ondernemer werkt, blijkt even groot als het aantal ondernemers dat vanuit een andere situatie met hun bedrijfje zijn gestart. Dat blijkt uit recente cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Van de mensen die na drie jaar geen ondernemer meer zijn, werkt ruim de helft weer in loondienst, heeft 7 procent opnieuw een WW-uitkering en valt 5 procent terug op een bijstandsuitkering. Van een derde van de groep die niet succesvol is gestart, zijn volgens het UWV geen loon- of uitkeringsgegevens gevonden. Waarschijnlijk omdat deze mensen geen recht meer hebben op een uitkering of zich van de arbeidsmarkt hebben teruggetrokken.

TIP: Hoe lang heeft een startende ondernemer recht op een WW-uitkering? Lees meer op PW De Gids Vakbase.

Het gemiddelde inkomen van de mensen die vanuit de WW als ondernemer aan de slag gaan is ongeveer 25.000 euro bruto per jaar. Dat is 25 procent meer dan het bruto minimumloon, maar 30 procent minder dan een modaal brutoloon. Omdat veel ondernemers gebruik kunnen maken van fiscale regelingen als de zelfstandigen- en startersaftrek is hun gemiddelde besteedbare inkomen vergelijkbaar met het loon dat de ondernemer voor werkloosheid ontving. (ANP)

Aantal keer bekeken: 84

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland