“Organisaties experimenteren massaal met nieuwe organisatiestructuren om werknemers en processen sneller en innovatiever te laten zijn. En wat doet HR? Niet zo veel op dit vlak, zo blijkt.”, schrijft hoofdredacteur PW De Gids Marjan Bleeker in haar voorwoord van december 2015. Een prikkelend voorwoord, dat behoorlijk aan de HR-stoel schudt. ‘Wakker worden!’ klinkt het bijna.

Anders Werken
De presentaties op het HR-congres Anders Werken in Arnhem op 10 november jl. onderstreepten dat er op de bedrijfsvloeren in rap tempo veel aan het veranderen is. Ook de sprekers op de innovatiedag Let’s Reinvent Organizations op 26 november jl. in Utrecht, lieten zien dat er écht zaken aan het kantelen zijn. We staan nog aan het begin, da’s waar, maar de beweging lijkt niet meer te stoppen.

Innovatie
In februari 2014 schreef ik het artikel ‘Hoog tijd voor HR-innovatie’, waarin HR-innovatie gekoppeld aan de trend richting zelforganisatie. In praktijk blijkt het initiatief voor innovatie nog altijd niet bovenaan het HR-lijstje te staan, zoals Marjan Bleeker in haar voorwoord signaleert. Is het teveel gevraagd om een discipline zichzelf ‘organisatorisch’ opnieuw te laten uitvinden? Geen idee. Feitelijk doet het er ook niet zo toe.

Wakker?
Als we maar wakker genoeg blijven om te zien dát de bedrijven innovatiever en beter functioneren als ze zichzelf anders inrichten. En dat je als HR dan wakker genoeg blijft om te zien, dat het in de zelfsturende organisaties alleen maar meer aankomt op samenwerking, mensenkennis en ‘dicht-bij-de-mens’ organiseren en ontwikkelen. Meer dan genoeg ‘specialistisch’ mensenwerk te doen! Wakker worden?

Christianne van de Pas is arbeids- en organisatiepsycholoog. Ze biedt inzicht en advies bij het realiseren van organisatie-aanpassingen en ontwerpt programma’s voor leiderschapsontwikkeling. www.hr-at-the-workplace.nl en www.idenergy.nl

Aantal keer bekeken: 308

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland