José Canton
  • Vrouw
  • Niuwegein
  • Nederland
  • 2-5
Deze content delen

De contacten van José Canton

  • Jacco van den Berg
 

De pagina van José Canton

Laatste wijziging

José Canton heeft gereageerd op Jacco van den Bergs HR nieuwsitem De HR-professional als kameleon
"Suzanne ik citeer uit jouw meest recente mail: "Als interimmer zul je de kleur van de organisatie moeten erkennen en herkennen". Daarmee ben ik het eens en niet alleen als interimmer. Maar betekent dat dan ook dat je die kleur moet…"
20 Oktober 2010
José Canton heeft gereageerd op Jacco van den Bergs HR nieuwsitem De HR-professional als kameleon
"Hallo Jacco, Een prikkelend artikel. Mij treft de reacties op de metafoor van dit artikel "Kameleon". De voors en tegens. Naar mijn gevoel slaat Kameleon op stijl 4 nl vermijden. De kleuraanpassing van de kameleon aan zijn omgeving is een…"
20 Oktober 2010
José Canton heeft gereageerd op Joy van Schooten's HR bericht 'outplacement'
"Hallo Julia, Een medewerker met een langdurig diensverband functioneert de laatste tijd niet meer goed. Uit de mail lijk het alsof dit disfunctioneren is begonnen met de komst van de nieuwe leidinggevende of dat zijn beoordeling van dit…"
14 Oktober 2010
José Canton heeft gereageerd op Ben Chr. Tomees HR nieuwsitem Verantwoordelijkheid
"Johan nam een aapje op zijn schouders, die niet voor hem bedoeld waren, maar dat wel met zich liet gebeuren. In grote organisaties is het wegnemen van oneigenlijke aapjes op schouders regelmatig aan de orde en destijds voor mij als HR een klus om…"
30 September 2010
José Canton heeft gereageerd op Jacco van den Bergs HR nieuwsitem Een kwestie van ruiken. Wat maakt het veranderen van leiderschapsgedrag zo lastig?
"Leiderschapsgedrag en persoonlijk leiderschap zijn the nieuwe thema's waar in de HR wereld en zeker de coaching wereld over wordt gesproken. Het heeft ook sterk de aandacht van universiteiten in binnen en buitenland die MBA en andere post doc…"
30 September 2010
José Canton heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Vertrouw me, ik ben van HR
"Misschien hebben medewerkers wel gelijk wanneer zij HR medewerkers niet vertrouwen. Wanneer HR tool of management is en HRmanagers the managers hierin bijstaan hoeft een medewerker er niet van uit te gaan dat HR er is alleen voor zijn belang. En is…"
27 September 2010
José Canton en Jacco van den Berg zijn nu contacten
25 September 2010
José Canton heeft gereageerd op Ben Chr. Tomees HR nieuwsitem Informatie: een zaak van levensbelang
"Coaches coachen hun clienten. Zij coachen niet de omgeving van hun clienten. Zij begeleiden hun clienten in het ontdekken van de wijze waarop zij kunnen functioneren, in dit voorbeeld dus werk. Een functioneren waarin zij zelf het gevoel hebben tot…"
21 September 2010
José Canton heeft gereageerd op Ben Chr. Tomees HR nieuwsitem Informatie: een zaak van levensbelang
"De casus is een herkenbaar probleem. Voor zowel de medewerker als de manager. Managers zijn ook mensen met hun tekortkomingen en talenten. Zij zijn door de organtie om moverende redenen in hun functie benoemd. Hij is verantwoordelijk voor de gang…"
20 September 2010
José Canton heeft gereageerd op Ilse's HR bericht 'Hoe stel je een doel-ziekteverzuimpercentage vast?'
"Beste Ilse, Arbo diensten verzamelen gegevens over het gemiddeld verzuim in nederland per bedrijfstak en per leeftijdsopbouw. Volgens mij heeft het UWV deze gegevens ook. Die gegevens kunnen een richtlijn zijn voor het vaststellen van de…"
2 September 2010
José Canton heeft gereageerd op Ben Chr. Tomees HR nieuwsitem Het aansturen van professionals: simpel!
"Het aansturen van professionals vraagt net als het aansturen van lager opgeleide medewerkers om persoonlijk leiderschap van de manager en daar ontbreekt het vaak aan. Managers zijn vaak de regelaars in de organisatie, maar zelden zie je een…"
30 Augustus 2010
José Canton heeft gereageerd op Margot Bloems HR nieuwsitem Assessments voor coaching
"Wat motiveert een medewerker om een coachingtraject aan te gaan? Dwang of Drang? Dat wordt niets. ook al zegt de medewerker ja tegen de coaching omdat hij niet in de positie is nee te zeggen. Wie is de opdrachtgever voor de coach, de werkgever of de…"
30 Augustus 2010
José Canton heeft gereageerd op René Kerp's HR bericht 'Gezondheid & vitaliteit... waarom gebeurt er nog weinig?'
"hallo René, Het programma dat jouw voor ogen staat is toegespitst op gezondheid: voeding, gezond leven ( niet roken en drinken) en voldoende bewegen. Dit programma , gericht op fysieke vitaliteit is te eenzijdig . In de organisatie waarin ik…"
24 Augustus 2010
José Canton heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Tien tips om uw medewerkers gemotiveerd te houden
"Hoe begeleid u het transitieproces in uw organisatie? Reorganisatie + Medewerkers = Transitie Aan medewerkers die boventallig zijn wordt veel tijd, aandacht en geld besteed. Zij zijn onvrijwillig werkloos en worden daardoor in een transitieproces…"
16 Augustus 2010
José Canton heeft gereageerd op Margot Bloems HR nieuwsitem Mijn praktijk met persoonlijkheidsstoornissen in assessments
"Op dit moment begeleid ik medewerkers met een langdurig dienstverband, waarbij onlangs een persoonlijkheidsstoornis is gediagnosteseerd. Problemen in het functioneren waren er al langer, maar er werd omheen georganiseerd. Door kostendrive en…"
12 Augustus 2010
José Canton heeft gereageerd op Margot Bloems HR nieuwsitem De afhankelijke persoonlijkheid
"Dag Margot, Het is altijd weer treffend te ervaren dat medewerkers in verschillende organisaties met vergelijkbare culturen en managementstijlen dezelfde reactie vertonen. De omslag, die managers en medewerkers op de betreffende afdeling moeten…"
3 Augustus 2010

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Smulders@Canton Advies
Webadres bedrijf:
http://www.smulderscantonadvies.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
2-5
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Onderwijs en Onderzoek, Zakelijke dienstverlening
Functie
Directeur/Eigenaar
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 1-10 personen

Prikbord (1 comment)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 4:21pm op 28 juli 2010 zei Jacco van den Berg...
Jose,

Bedankt voor je prachtige aanvullingen. Een aantal spijkers op zijn kop.

Een zonnige dag.

Jacco