Laura van Luipen
  • Vrouw
  • Rotterdam
  • Nederland
  • 2-5
Deze content delen
 

De pagina van Laura van Luipen

Laatste wijziging

Laura van Luipen heeft gereageerd op Emilie van der Lanss HR nieuwsitem Aanzeggen: zo doe je het!
"Duidelijke tips! Aanvullend: als je vreest dat de medewerker gaat stellen dat hij de aanzegging niet heeft ontvangen dan kan je hem ook uitnodigen voor gesprek, en hem ter plekke de aanzegbrief te laten ondertekenen voor gezien."
15 Februari
Het HRbase profiel van Laura van Luipen is gewijzigd
15 Februari
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbase's HR bericht 'Stressfactor nummer één: lastige klanten'
"Dit artikel wordt weer actueel, want deze week (de week van 16 november) is door het Ministerie van SZW uitgeroepen tot week van de werkstress. Kennelijk kan de meeste werkstress voorkomen worden als het bedrijf geen lastige klanten heeft of als de…"
16 November 2015
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Kamervragen over ontduikroute transitivergoeding
"Bijzonder, dat het in dienst houden van langdurig zieke medewerkers wordt gezien als een ongewenste ontwikkeling. Onder het oude ontslagrecht werd al eerder overgegaan tot ontslag na 2 jaar ziekte, maar toen werd er in de regel ook geen enkele…"
7 Augustus 2015
Laura van Luipen heeft gereageerd op Stëffan de Jongs HR nieuwsitem Aanzeggen altijd schriftelijk?
"De eerste rechtspraak is al verschenen waaruit blijkt dat niet aan de aanzeggingsplicht is voldaan als de medewerker meermaals is medegedeeld dat er geen nieuw contract zal worden aangeboden, als de medewerker ook heeft erkend dat zij weet dat er…"
13 Juli 2015
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Banenverlies bij UWV door WWZ
"De UWV-medewerkers die tgv digitalisering boventallig worden kunnen mogelijk meteen weer worden ingezet bij de behandeling van ontslagaanvragen. Door de WWZ moeten immers vanaf 1 juli alle ontslagzaken met bedrijfseconomische reden en wegens…"
28 April 2015
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Ontslag: hoe kies je de juiste kandidaten?
"Een onderzoek als dit toont maar weer aan dat het goed is dat er objectieve selectiecriteria gelden als een werkgever "wat ontslagkandidaten moet aanwijzen". Het afspiegelingsbeginsel dus. Uiteraard zal iedere manager zijn voorkeuren…"
6 Augustus 2014
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem Seksmail versturen: reden voor ontslag op staande voet?
"Wat bijzonder is, is dat de rechter overweegt dat de werknemer geen rekening hoefde te houden met het risico dat hij op staande voet ontslagen zou worden, omdat die sanctie niet vermeld stond in de beleidsregels van de werkgever omtrent…"
19 Mei 2014
Laura van Luipen heeft gereageerd op Anna Landstra's HR bericht 'Tegenopzegging door werkgever'
"De werkgever kan niet opzeggen zonder daarvoor eerst toestemming te hebben verkregen van het UWV. Dit is geregeld in het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen (BBA). Bij een tegenopzegging binnen een dergelijke korte termijn zal de wergever geen…"
23 Augustus 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Theo Veldkamp's HR bericht 'Jongeren niet meer vitaalste werknemers'
"Uit dit onderzoek volgt dat jonge werknemers klaarblijkelijk burnoutklachten krijgen omdat zij naast het werk ook hoge ambities hebben op het gebied van relatie, uiterlijk, reizen etc.. Wat mogelijk echter ook een rol kan spelen is de ontwikkeling…"
25 Juli 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Michel den Daas's HR bericht 'De flexbranche verdient een pluim!'
"Goed om ook dit geluid eens te laten horen! Flexibele arbeid heeft de toekomst. Flexibiliteit moet mogelijk blijven en uitwassen moeten worden bestreden."
25 Juli 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Wat je niet moet doen wanneer jouw zieke werknemer zwart bijklust
"Het verrichten van nevenwerkzaamheden tijdens ziekte moet je niet oplossen met het zoveel mogelijk aan het werk houden van de zieke werknemer in de eigen onderneming, al dan niet met klusjes als koffiezetten, waardoor hij geen tijd meer heeft voor…"
19 Juli 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Hoe je een goed verzuimdossier opbouwt (zonder dat het je zeeën van tijd kost)
"Het is inderdaad goed om je ervan bewust te zijn met welk doel je zaken vastlegt. Niet alles hoeft uitgebreid gedocumenteerd te worden. Wel ben ik van mening dat een re-integratiegesprek met de werknemer vastgelegd moet worden (al is het maar een…"
4 Juli 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op HRbases HR nieuwsitem ‘Jumbo moet afspraken ziektebeleid naleven’
""Bij een aantal van hen zou de mening van de manager de diagnose van de bedrijfsarts hebben beïnvloed". Op zichzelf is daar niets mis mee. Een bedrijfsarts kan bij de totstandkoming van zijn advies rekening houden met de mening van…"
4 Juli 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Hoe ik een dreigend langdurige ziekmelding binnen 2 weken heb opgelost. En hoe jij dat ook kan
"Dit herken ik niet uit de praktijk. Mijn ervaring is dat werknemers na een dergelijke diagnose niet geneigd zijn om zich vrijwel direct hersteld te melden en in te stemmen met een beëindiging van hun dienstverband (tenzij een extreem hoge…"
10 Mei 2013
Laura van Luipen heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Hoe ik een dreigend langdurige ziekmelding binnen 2 weken heb opgelost. En hoe jij dat ook kan
10 Mei 2013

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
VanLuipenLegal
Webadres bedrijf:
http://www.vanluipenlegal.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
2-5
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
Directeur/Eigenaar
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
advocaat
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties