Suzanne Jungjohann
  • Vrouw
  • Nederland
  • 500+
Deze content delen
 

De pagina van Suzanne Jungjohann

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Delta Lloyd
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
500+
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Overige bedrijfstakken
Functie
Anders
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
directeur Group HRM & Business Development
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 25+ personen

HR Berichten van Suzanne Jungjohann

Werken alsof het sport is

Regelmatig houden topsporters of hun coaches lezingen voor werknemers, managers, teams of organisaties. Focus, samenwerken, mentaliteit, cultuur en andere zeer relevante zaken, zijn vaak de onderwerpen. Het is leuk om naar te luisteren, maar helaas vergeet je het al snel weer of het is te veel moeite om er echt iets mee te doen. Zeker als je je eigen gedrag daar flink voor moet veranderen. Persoonlijke ervaringen helpen dan eigenlijk veel beter.

Laat ik duidelijk zijn: ik ben absoluut…

Lees verder

Geplaatst op 8 oktober 2015 at 10:15am — — 2 reacties

Nieuwe bezems vegen het minst schoon

Nieuwe bezems vegen het schoonst. Wie heeft dat eigenlijk bedacht? Het klinkt niet alleen wat kortzichtig dat nieuwelingen vooral hun best doen om aan de start indruk te maken, maar ik vind het ook best cynisch. Denk aan alle andere al langer zittende medewerkers die betrokken en bevlogen iedere dag weer hun klus klaren.

Sterker nog: ik denk dat nieuwe bezems juist het minst schoonvegen... Het is niet voor niets dat veel organisaties vandaag de dag time to productivity meten en er op…

Lees verder

Geplaatst op 17 juli 2015 at 10:00am —

Focus op cultuur

De cultuur van een organisatie wordt vaak als een soft element bestempeld; niet goed vast te leggen en door elke medewerker wordt cultuur anders gepercipieerd of geïnterpreteerd. Toch is het de moeite waard om een organisatiecultuur te versterken en in de juiste richting te stimuleren.

Onderzoek van Harvard leert bijvoorbeeld dat 60 procent van de medewerkers geen naar kwaliteit strevende cultuur in zijn organisatie ervaart. En tegelijkertijd zien de onderzoekers dat in de 20 procent…

Lees verder

Geplaatst op 18 mei 2015 at 11:28am — — 3 reacties

Betekenisvol beoordelen

De eerste keer dat ik over Thick Value las, was een vrijdagavond, zittend op de bank. Het zal aan die context hebben gelegen, maar ik associeerde de term met een goed glas, donkerrode, naar rijp fruit smakende wijn. Met veel body, zeg maar. Dat bleek het natuurlijk niet te zijn, maar het smaakte professioneel gezien wel naar meer. Echt betekenisvol willen zijn als organisatie en ook natuurlijk het beste uit je medewerkers willen halen.

Bijna elke zichzelf respecterende organisatie,…

Lees verder

Geplaatst op 4 mei 2015 at 5:08pm —

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties