PW
  • Amsterdam
  • Nederland
  • freelance
Deze content delen

De contacten van PW

  • Iwan Lalji
  • Julia van der Woude
  • Jolanda van Veen
  • Jolanda Scholte
  • Fee Naaijkens
  • Harald Roelofs
  • HRbase

PW's HR berichten

 

De pagina van PW

Info

De vraagbaak van IntermediairPW en HRbase werken samen. Onbeantwoorde vragen in de IntermediairPW vraagbaak worden doorplaatst in de vraagbaak van HRbase. Om zo de kans te vergroten dat er antwoord op de vraag wordt gegeven.

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Vakmedianet
Webadres bedrijf:
http://www.hrbase.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
freelance
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Communicatie/Media
Functie
HR-directeur
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
redactie PW
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

HR Berichten van PW

Het regeerakkoord voor HR

In het regeerakkoord dat VVD en PvdA hebben gesloten, staan veel punten die van belang zijn voor HR. Hieronder de hoofdpunten op een rij.

Ontslag
• De preventieve ontslagtoets in de vorm van een verplichte adviesaanvraag aan UWV wordt gehandhaafd. Criteria voor rechtmatig ontslag worden nauwkeurig omschreven. Lees verder op pw.nl.

Bron: PW

Geplaatst op 5 november 2012 at 12:52pm —

Kantonrechters zeggen nog niets over vergoeding

De Kring van Kantonrechters heeft besloten geen aanbevelingen vast te stellen voor vergoedingen wegens kennelijk onredelijk ontslag na afgifte van een ontslagvergunning door UWV Werkbedrijf. De kantonrechters vrezen voor verwarring.

De bestaande kantonrechtersformule volstaat niet in alle gevallen. In 2009 en 2010 oordeelde de Hoge Raad dat de vergoeding na ontslag op basis van een ontslagvergunning van UWV Werkbedrijf een schadevergoeding is, die niet mag worden berekend door aan te…

Lees verder

Geplaatst op 5 november 2012 at 12:51pm —

Psychopaten zijn 'goede' leiders

Hét beroep waarin je psychopaten het meest tegenkomt, is dat van directeur. Ook advocaten en priesters zijn beroepen waarin psychopaten zich thuis voelen.

Psychopaten hebben de juiste eigenschappen om chirurg te worden. Ze zijn niet sentimenteel, durven harde beslissingen te nemen en ze kunnen zich enorm concentreren. Toch is hét beroep waarin je psychopaten het meest tegenkomt dat van directeur. Ook advocaten en priesters zijn beroepen waarin psychopaten zich thuis voelen.…

Lees verder

Geplaatst op 27 oktober 2012 at 9:24pm —

Talenten ouderen worden miskend

Vergrijzing biedt kansen, op papier althans. Boven de 55 vinden mensen zelden nog een baan. En dat zal niet veranderen zolang de talenten van oudere werknemers niet op waarde worden geschat.

De tegenstelling tussen papier en praktijk is groot als het gaat om oudere werknemers. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat een grote generatie ouderen de komende jaren met pensioen gaat en dat vele, niet alle, arbeidsplaatsen dan moeten worden opgevuld.…

Lees verder

Geplaatst op 27 oktober 2012 at 9:23pm —

Bijna elke sollicitant durft te onderhandelen

Werkzoekenden gaan zelden akkoord met de arbeidsvoorwaarden die hen worden aangeboden. 89 procent vraagt om meer. Favoriet zijn flexibele werktijden, gevolgd door een hogere beloning. Maar dat laatste kunnen ze meestal wel vergeten.

Werkgevers zijn bereid om sollicitanten tegemoet te komen wanneer zij vragen om een opleiding (75 procent), een aantrekkelijkere functiebenaming (71 procent) of flexibeler werktijden (71 procent).…

Lees verder

Geplaatst op 25 oktober 2012 at 11:42am —

Prikbord (1 comment)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 12:17pm op 13 oktober 2011 zei Manu Laan...
Had me al aangemeld voor deze salon maar ben helaas toch verhinderd.

mvrgr

Manu Laan
m.laan@zorgnetthuisbest.nl