Belangrijkste HR onderwerpen over 2 tot 5 jaar

Ik werk bij een middelgroot adviesbureau en ben bezig informatie te verzamelen voor mijn HR beleid voor de komende jaren. Graag zou ik jullie mening horen over de belangrijkste HR onderwerpen voor nu tot over 5 jaar?
Waar denk je dat wij als HR professional tegenaan gaan lopen, wat zal ons helpen, waar moeten we rekening mee houden? Ik hoor graag juliie verrassende en visionaire ideeen hierover! Alvast dank.

Aantal keer bekeken: 2231

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Ik denk dat verzuim/uitval, plezier/tevredenheid en toegevoegde waarden (persoonlijke groei) de grootste rol gaan spelen in de komende jaren. En daarin ligt een grote rol voor HRM. Beurs genoteerde organisaties zullen hun verzuimcijfers gaan publiceren en het verloop van hun mensen. Net als de medewerker tevredenheid over de organisatie wat de gezondheid van de organisatie zal weergeeft. Deze cijfers geven het bestaansrecht van organisaties aan. Winst en groei is een natuurlijk gevolg van deze waarden.
Als je volgt wat de grootste belegger doet op dit gebied (Warren Buffet) weet hij precies wie het management vormt en wat zij ooit al hebben gedaan (track record). Hij weet wat voor soort mensen er aan boord zijn en hoe het intern in het bedrijf eraan toe gaat. Internet verschaft deze gegevens omdat alles wat er geschreven is en gaat worden de komende 10 jaar (beleid van Google/Bing) niet meer weg zal gaan. Negatieve berichtgeving zal organisaties blijven achtervolgen want alles wat je wilt weten kan je vinden via internet.

Leon Brinkers burn-outspecialist @deopening.nl

Beste Kim,
Je vraag is zo breed, daar is moeilijk antwoord op te geven als je je vraag niet wat specifieker maakt.
Bel anders een keer, al pratend -vraag/antwoord- kan ik je helpen je vraag concreter te maken.
gr Michiel
0654604350

HR-accounting: bedrijfsmatig je beleid onderbouwen, resultaten meetbaar maken.
Omgaan met dualiteiten: we moeten tegelijk efficient produceren en innoveren: HOE organiseer je dat effectief?
De balans tussen de formele organisatie en de informele (sociale) netwerken: HOE doe je dat eigenlijk?
Mensen voortdurend in hun kracht zetten en die verder ontwikkelen: HOE combineer je dat met een formatieplan?
Duurzame inzetbaarheid: het is een sluipmoordenaar en bestaand HR-beleid voorkomt het in zijn geheel NIET. HOE doe je het dan?

Zomaar wat thema's, veel plezier ermee!

RSS