PDC zegt: 'Stop met duurzame inzetbaarheid!'

Duurzame Inzetbaarheid. Voor de ene onderneming een uitgesproken wens, voor de ander het nieuwste HR speeltje waar alleen marketing garen bij spint. Je voert het niet even snel in zodat je jezelf duurzaam inzetbaar kan noemen. Het is ook niet enkel bedoeld om medewerkers bevlogen te laten zijn.

Duurzaam Inzetbaarheid is een lange termijn visie uitdragen en is integraal op diverse gebieden binnen uw organisatie verweven. Natuurlijk kunt u alle tips, tricks en wetenschappelijke artikelen online vinden. Maar dat maakt nog geen uitgewerkt en in de praktijk gebracht plan.

De realiteit is dat er geen standaardoplossing is voor het implementeren van duurzame inzetbaarheid.

Duurzaam inzetbaarheid eventjes inpassen in de dagelijkse routine komt zoals u zelf wel weet komt niet vanzelf. Als op maandagochtend de werkweek aanvangt, beginnen de dagelijkse besognes weer: een medewerker die zich weer ziek heeft gemeld, u krijgt de melding dat die adviseur er nogal vaak de kantjes vanaf loopt enzovoort.

Hoe neemt u de tijd om een beleidsplan op te stellen zorgt u ervoor dat dit in uw organisatie geïmplementeerd wordt?

PDC biedt uiteenlopende inspirerende en leerzame (incompany)workshops aan. De eerste volgende op onze agenda staat gepland op 22 maart aanstaande in Veghel.

Waar nodig werken we hiervoor samen met andere ervaren specialisten op het brede terrein van duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld arbeids- en organisatiepsychologen en vitaliteitscoaches.

Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-4444 330 of via post@pdcveghel.nl. Of kijk op https://veghel.personeeldienstencentrum.nl/.

Aantal keer bekeken: 110

Plaats een reactie