Jan vd Zanden
  • Man
  • Haarlem
  • Nederland
  • 1
Deel op Facebook
Deze content delen

De contacten van Jan vd Zanden

  • Judit Wassing
 

De pagina van Jan vd Zanden

Laatste wijziging

Jan vd Zanden heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Zelfsturende teams. Niet altijd een goed idee.
"Eindelijk een verstandig stukje over zelfsturende teams. Om 2 redenen werken die namelijk vaak niet: 1. Homo hominis lupus est. Als er geen verstandige leider is, gaat het team aan tweestrijd ten onder. 2. Als er onvoldoende tactisch en strategisch…"
3 Juli
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Ontslag op staande voet? Toch maar niet!
"Beste Muriel, Ontslag op staande voet? Toch maar niet! Dat is toch geen echt goed advies. Want als een ontslag volkomen terecht is, dan moet je dat vooral wel doen. Immers: doe je het dan niet, dan zal in een ontbindingsprocedure de subjectieve…"
19 Mei
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Kor de Boer's HR bericht 'Onfatsoenlijk werkgeverschap door 'slapend' dienstverband?'
"Uit het feit dat de wet wordt aangepast, blijkt al dat zelfs de overheid, ja zelfs de PvdA, die TV niet eerlijk of redelijk vindt. Dus vermijden van het uitbetalen is zeker niet onfatsoenlijk. Het is nu alleen een kwestie van gokken of die…"
6 Maart
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Marianne Schuttens HR nieuwsitem Waarom het aanspreken op ongewenst gedrag vaak niet werkt
"Ja, ja, lekker sandwichuh. Dat leer je in alle boekjes. +, dan -, en dan weer +. De sandwich kan ook te veel afleiden, dat zie je maar weer in het leuke voorbeeld."
16 Januari
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Karen van der Weel's HR bericht 'Niet functioneren tijdens re-integratie'
"Toch heeft Ruud van Gerrevink helaas gelijk: AO en disfunctioneren lopen hier door elkaar. En dat gaat je of bij de KR of bij het UWV opbreken als je die knoop niet heel strikt uit elkaar haalt!"
6 Oktober 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Vervolg - Uitzending, detachering, contracting, payrolling..?
"Is er al uitspraak van de HR?"
4 Augustus 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Rolf Baardas HR nieuwsitem 3, 4, 5, 6, 7 of 10 puntenschaal voor beoordelen?
"Die 5 dimensies zijn prima om als input parameters te gebruiken bij de analyse van waar het werkelijk omgaat. Bij beoordelen gaat het namelijk om output! En niet om de input parameters; die zijn veel te subjectief en raken niet de kern van goed…"
25 Juli 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Rolf Baardas HR nieuwsitem Kan dat, een medewerker hoger inschalen dan zijn baas?
"Het betoog klopt, maar er zit 1 onjuiste vooronderstelling in, die het betoog doet wankelen. Vanuit FW gedachten klopt het. En meestal klopt het ook in het echie omdat een hogere FW bijna altijd samengaat met hogere marktschaarste. Maar FW wordt…"
23 Juni 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Tom Morssinks HR nieuwsitem Ze willen niet...
"Als een bedrijf actiever zich commercieel moet opstellen en bijvoorbeeld van inbound naar outbound sales gaat, dan is daar een stevige gedragsverandering voor nodig. Beweer jij dat de medewerkers dat vanzelf onderling gaan doen? "Medewerkers…"
20 Juni 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Geertje Vervest's HR bericht 'Cultuurverandering'
"Hier nog een suggestie: organiseer een Tegenspraak uur of zelfs maand... https://www.managementsite.nl/naar-constructieve-tegenspraak-4-stappen"
16 Juni 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Geertje Vervest's HR bericht 'Cultuurverandering'
"Lees Schein over cultuurverandering. Straffen een belonen werkt het beste. De rest is allemaal bullshit. Dus: 1. De directeur moet suggesties en tegenspraak altijd belonen en vooral nooit afstraffen. Een keer afstraffen betekent dat niemand meer…"
16 Juni 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Janneke Hidding's HR bericht 'ZZP'er na opdracht in dienst nemen'
"Beste Lous en Janneke, Dat mag zo zijn, maar andersom geldt daarmee nog niet persé. Dus het kan dat de Belastingdienst een relatie niet als dienstverband ziet, maar dat toch de kantonrechter meent dat er wel sprake is/was van een…"
13 April 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Arbeidsmigranten noodzaak of juist niet?
"Ach, u gooit het nu over een andere boeg. Prima. Daarmee lijkt u te erkennen dat Michel Daas gewoon gelijk heeft met zijn conclusie/stelling."
11 April 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Evaluatie van de WWZ
"@Ad Nou, nou. Tuurlijk is van 3 naar 2 iets onzinnigs dat door alle deskundigen al voorspeld was dat dit contraproductief zou uitwerken. Maar m.i. (en volgens alle deskundigen) is de "versoepeling" van het ontslagrecht met de TV, de (te)…"
8 Maart 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Evaluatie van de WWZ
"@Ad Het is toch ook vooral een juridische aangelegenheid: een nieuwe wet. De 3e bullet gaat over jouw punt "van 3 naar 2 jaar". Muriel heeft uitstekend samengevat waar de problemen zitten."
8 Maart 2016
Jan vd Zanden heeft gereageerd op Cobi Sloof's HR bericht 'Functioneringsgesprekken door iemand anders dan de leidinggevende'
"Merkwaardige directeuren... Ben wel benieuwd hoe ze gaan acteren als het met een medewerker fout gaat. Kunnen ze er dan nog hun handen van af houden?"
1 Maart 2016

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
ZZP-er
Webadres bedrijf:
http://www.janvdzanden.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
1
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
ICT, Energie, Gezondheid/Welzijn, Industrie/Productie, Onderwijs en Onderzoek, Overheid, Overige bedrijfstakken, Zakelijke dienstverlening, Financiële dienstverlening
Functie
HR-directeur, HR Manager/Hoofd P&O, HR-adviseur
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
Interim manager algemeen, HR, ICT en Marketing&Sales
Is dit een leidinggevende functie?
Ja

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties