Monique Beijer
  • Vrouw
  • Culemborg
  • Nederland
  • freelance
Deel op Facebook
Deze content delen

De contacten van Monique Beijer

  • Sabine van Aartsen

Monique Beijer's HR berichten

Transitievergoeding en 4 jarige opleiding die doorloopt na einde dienstverband

Dag allemaal,Een werknemer gaat als gevolg van reorganisatie uit dienst en krijgt een transitievergoeding mee. Hij is inmiddels gestart met een 4-jarige opleiding en gaat volgende maand uit dienst.Nu…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: opleidingskosten, fiscaal, transitievergoeding

Gestart op 20 Maart

 

De pagina van Monique Beijer

Laatste wijziging

HR-bericht van Monique Beijer

Transitievergoeding en 4 jarige opleiding die doorloopt na einde dienstverband

Dag allemaal,Een werknemer gaat als gevolg van reorganisatie uit dienst en krijgt een transitievergoeding mee. Hij is inmiddels gestart met een 4-jarige opleiding en gaat volgende maand uit dienst.Nu wil hij de opleidingskosten betalen uit de transitievergoeding. En dat mag uiteraard, daar is dat ook voor bedoeld. Over het deel dat de transitievergoeding wordt ingezet voor opleidingen hoeft de werknemer geen belasting te betalen.Maar hoe moet je als werkgever dit nu goed regelen? De facturen…Bekijk meer
20 Maart
Monique Beijer heeft gereageerd op Rosanne's HR bericht 'Wie bepaalt wanneer onderzoek tweede spoor?'
"Even een paar vragen: Hoe lang duurt deze arbeidstherapie al? En vraag je een deskundigenoordeel aan nu het eerste jaar voorbij is? Wat is het einddoel van de reïntegratie? En wat is er zo vervelend aan toch voor de zekerheid tweede spoor…"
17 Juni 2013
Het HRbase profiel van Monique Beijer is gewijzigd
12 December 2012
Monique Beijer heeft gereageerd op Inge Colson's HR bericht 'ATV zonder tijdsregistratie'
"Is het een optie om dan alleen begin- en eindtijden vast te leggen? En het voor die specifieke afdeling over te laten aan het vertrouwen tussen manager en medewerker? Of zit je dan met het organisatorische aspect van het opnemen van de tijd voor…"
3 Augustus 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Inge Colson's HR bericht 'ATV zonder tijdsregistratie'
"Begrijp ik uit jouw vraag dat ATV niet voor iedereen in de organisatie van toepassing is? Of bedoel je dat er een standaard werkweek is, maar dat uren die daarboven worden gewerkt als vrije uren kunnen worden opgenomen?"
3 Augustus 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Sonja Mous's HR bericht 'Re-integreren arbeidsongeschikte werknemer / vervallen functie'
"Wat Jan ook zegt: In hoeverre is er echt sprake van arbeidsongeschiktheid? Natuurlijk zijn er momenten dat een partner in zo'n situatie uitvalt vanwege gespannenheid/overspannenheid, maar dan zal de medewerker met behulp van bijv. een steunpunt…"
2 Augustus 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Geertje Vervest's HR bericht 'Doelstellingen maken'
"Waarom maak jij die doelstellingen voor het management? Is het niet beter om ze zelf te laten nadenken hoe ze invulling zouden kunnen geven aan deze competenties?"
15 Juli 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Brigit Leiwakabessy-Damen's HR bericht 'Vraag uitvoering levensloop'
"Wanneer je e.e.a. nu goed belegt in een vaststellingsovereenkomst is er niet zoveel aan de hand. Je kunt daarin afspreken namelijk dat de normale regels ten aanzien van ziek- en hersteldmelden niet gelden gedurende de levensloopperiode en je daarmee…"
4 Juli 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Pedro Westerweel's HR bericht 'Auto van de zaak in het Voortgezet Onderwijs...'
"Het is voor de medewerker waarschijnlijk niet eens interessant. Want voor de bijtelling wordt gekeken naar de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto. Het feit dat de auto tweedehands is, maakt hierbij niet uit. Er geldt geen bijtelling als…"
23 Juni 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Sonja Mous's HR bericht 'Advies over een slecht functionerende medewerker in een reïntegratietraject'
"Houd het gescheiden. Maak wel duidelijk aan werknemer dat je van plan bent de gesprekken over het functioneren weer aan te gaan zodra hij lichamelijk voldoende hersteld is. Mijn advies is om een arbeidsdeskundige in te schakelen die een FML kan…"
21 Juni 2011
Sabine van Aartsen en Monique Beijer zijn nu contacten
17 Juni 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Sabine van Aartsen's HR bericht 'coach gezocht omgeving den haag'
"Hoi Sabine, Jazeker, ik ken iemand die je wellicht kan helpen. Heb je een contactverzoek gestuurd zodat ik je haar gegevens kan sturen. groet, Monique"
17 Juni 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Catharina Johanna Francina Singe's HR bericht 'Salarisverlaging'
"Tja, opnieuw onderhandelingen aangaan? En hoe moet ik het dienstverband via de payrolling typeren? Was dat bedoeld als detachering/uitzendovereenkomst? En waarom telt de 1,5 (jaar) niet mee? Er is volgens mij toch sprake van opvolgend werkgeverschap."
10 Juni 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Henny van Leusden's HR bericht 'CAO Reclameburo's'
"Voor zover ik weet is die er niet. Wel hebben sommige grote bureaus een eigen bedrijfscao afgesproken. Zoek maar eens op CAO Media en Reclame dan vind je meer informatie."
9 Juni 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Katrine Mackay's HR bericht 'Verworven recht?'
"Wat heb je op papier staan met betrekking tot het leasebeleid en het gebruik van de lease-auto in het buitenland? Dat is uitgangspunt. En dus zou ik die regels opnieuw communiceren naar de berijders en aangeven dat met ingang van een bepaalde datum…"
26 Mei 2011
Monique Beijer heeft gereageerd op Nadia's HR bericht 'Sanctie UWV: loondoorbetalen'
"Hoi Nadia, Ik zou je sterk adviseren om de volgende stappen te ondernemen, voor zover je dat nog niet hebt gedaan: - Bezwaar aantekenen tegen de loonsanctie - Overleg met het UWV welke stappen in hun ogen genomen hadden moeten worden, zodat je een…"
23 Mei 2011

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Beijer HR
Webadres bedrijf:
http://www.beijerhr.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
freelance
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
Directeur/Eigenaar
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
..
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 1-10 personen

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties