De aanpak van stress levert te weinig op blijkt uit onderzoek van ArboNed. Met preventie en de juiste interventies kan het ziekteverzuim door stress met 25 procent worden gereduceerd aldus Professor dr. Willem van Rhenen van Arbo Unie.


Bevlogenheid loont
Inzetten op bevlogen werknemers is een krachtige manier om de flow binnen een organisatie te stimuleren. Het verdient zichzelf snel terug en is voordelig voor zowel werkgever als werknemer, omdat:
• Bevlogen werknemers meer positieve emoties dan andere werknemers ervaren wat leidt tot betere resultaten. Gemiddeld ligt de productiviteit van bevlogen werknemers 20 procent hoger. Positieve emoties zorgen bovendien voor nieuwe en uitdagende gedachten. En bevlogen werknemers nemen de vrijheid om te experimenteren, waardoor ze nieuwe kennis en vaardigheden opdoen en zich verder ontwikkelen.
• Bevlogen werknemers zijn gezonder. Ze verzuimen gemiddeld 35 propcent minder. Onderzoek toont ook aan dat er een negatief verband is tussen bevlogenheid en psychosomatische klachten als hoofdpijn, pijn op de borst en buikpijn.
• Bevlogen werknemers hunnen eigen energiebronnen kunnen mobiliseren en zo een zichzelf versterkende positieve spiraal in gang zetten.
• Bevlogenheid en positieve emoties, net zoals negatieve emoties, besmettelijk zijn. Eén bevlogen medewerker op de afdeling of in een team is een aanwinst die impact heeft op de hele organisatie.
• Bevlogen werknemers gemiddeld 60 procent minder ongelukken op het werk hebben.


Focus op genoeg energiebronnen.
Als er genoeg resources aanwezig zijn binnen een bedrijf, dan kunnen werknemers de eisen die aan ze gesteld worden ook daadwerkelijk aan.


De belangrijkste bronnen die ons energie geven zijn:
• verbondenheid met collega’s, het werk, de baas en thuis.
• autonomie, dus controle hebben over je werk en ruimte hebben om jezelf te ontwikkelen.
• competentie, voel ik me wel in staat om mijn werk te doen?


De (energie)balans opmaken.
Als HR Professional is het waardevol om bij bovenstaande preventieve aanpak stil te staan. In hoeverre lukt het jullie organisatie om genoeg energiebronnen beschikbaar te stellen en een cultuur te creëren, waarin dit op een natuurlijke wijze aanwezig is? De winst is dat mensen lekkerder in hun vel komen te zitten en tevens productiever zijn met veel minder kans op uitval.

Evert Heintz is Flow Specialist en Bergbeklimmer en inspireert mens en organisatie om vanuit vitaliteit in het dagelijkse werk te staan om de FLOW binnen een organisatie te stimuleren. Zijn bijna doodervaring, waarbij hij 15 meter val in een gletsjerspleet viel, gebruikt hij als metafoor dat we als mens meer kunnen dan dat we vaak denken. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als intuïtief.
Heintz is auteur van het fascinerende boek ‘Een leven lang FLOW’

Aantal keer bekeken: 129

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland