Laten we eens beginnen met een statement: Eigenlijk is Human Resource Management achterhaald. We zouden morgen moeten stoppen met deze studies te geven en de term HR in de ban te doen.

Staat dit haaks op de uitspraken die men al jaren van mij hoort? Namelijk dat mensen het verschil maken en dat mensen de belangrijkste asset van elk bedrijf zijn? Nee. Het gaat echter niet alleen om je personeel, het gaat om je sociale kapitaal van het bedrijf. Personeel is daar een onderdeel van, maar niet het enige onderdeel. Helaas is de focus van HR en recruitment volledig gericht op dit stukje van het sociale kapitaal, waardoor er heel veel kansen blijven liggen.

Afgelopen week schreef ik al over social media en serendipiteit. Het belangrijkste onderdeel van succes met social media (of voor mij zelfs succes in het leven) is dat je open staat voor mogelijkheden. Om Charles Darwin te quoten: it’s not the strongest that survive, but the onces most likley to adapt. Social media (en nog veel meer dingen) bieden kansen die je mogelijk niet verwacht had. Personeelsleden die zich aanbieden waar je geen functie voor hebt, maar die wel veel waarde kunnen toevoegen aan je bedrijf. Andere partijen die misschien wel hele delen van je organisatie kunnen overnemen. Zonder die flexibiliteit ben je misschien groot en sterk, maar dan overleef je dus niet op de lange termijn, zoals Darwin aangeeft. Lees verder op rectec.nl

Bron: RecTec | Auteur: Bas van de Haterd

Aantal keer bekeken: 2

Lees meer HR artikelen over: capital, hr, hrm, human

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland