Mondiale arbeidsmarkt is uit evenwicht

17% van de Nederlandse werkgevers heeft structureel moeite om cruciale vacatures vervuld te krijgen, ondanks een werkloosheid van 6,5% (CPB-raming maart 2010). Wereldwijd lukt het gemiddeld 31% van de werkgevers niet om geschikte nieuwe werknemers te vinden. Dat is 1% meer dan in 2009.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstverlener Manpower onder meer dan 35.000 werkgevers in 36 landen en gebiedsdelen.

Nederland bezet daarmee een gunstige 8e plaats in de lijst van 36. Alleen India, Zuid-Afrika, Spanje, de Verenigde Staten, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben minder problemen om de juiste kandidaten voor hun openstaande functies te vinden. Bovenaan de lijst staan Japan, Brazilië, Argentinië, Singapore en Polen. Daar hebben respectievelijk 76%, 64%, 53%, 53% en 51% van de werkgevers kritieke tekorten aan medewerkers. Voor de landen nabij Nederland gelden de volgende percentages: Duitsland 29%, België 27%, Frankrijk 23%, Verenigd Koninkrijk 9%. Lees verder op IntermediairPW.nl.

Bron: IntermediairPW

Aantal keer bekeken: 17

Lees meer HR artikelen over: arbeidsmarkt, banen, evenwicht, vacatures

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland