Polder is nog lang niet uitgepraat over loondoorbetaling bij ziekte

Er is nog geen akkoord voor het beperken van loondoorbetaling door ziekte Volgens FNV worden hier alleen nog maar gesprekken over gevoerd.

Dat zegt voorzitter Han Busker. De Telegraaf meldde eerder dat de loondoorbetaling bij ziekte waarschijnlijk wordt teruggebracht van twee naar één jaar. Vooral voor werkgevers in het MKB zou dit een stimulans kunnen zijn om meer mensen aan te nemen.

Voorlopig geen sociaal akkoord

Voorlopig is er echter geen akkoord te verwachten tussen de sociale partners, zegt ook Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW. "Wij hebben nog niet het begin van een akkoord.''
Ook Busker zei dat een akkoord niet aanstaande is. "Wij zijn met elkaar in gesprek, maar het zijn zware onderwerpen, daar zijn wij nog niet uit met elkaar.''

Gesprekken over arbeidsmarkt en pensioenen

De Boer deed zijn uitspraken nadat hij en Busker waren aangeschoven bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Er werd volgens De Boer over de arbeidsmarkt en pensioenen gesproken.

Binnen enkele weken helderheid

Toch hoopt De Boer dat er op niet al te lange termijn een akkoord zal liggen. "Het zijn trage processen. Ik zou heel graag zien dat er binnen enkele weken helderheid is. Daar streven we naar." Hij wil het liefst dat de sociale partners klaar zijn voordat er een nieuw kabinet is.

Doorgeslagen flexibilisering

Busker wil het liefst een halt toeroepen aan de 'doorgeslagen flexibilisering' op de arbeidsmarkt en dat er meer zekerheid komt voor mensen. "Koopkracht, echte banen, vaste banen'', aldus Busker.

Mannen van de polder

Volgens VVD-leider Mark Rutte was het een 'heel nuttig' gesprek met de sociale partners. Over de reactie van De Boer en Busker, zei hij: "Het is gebruikelijk dat de mannen van de polder zuinig kijken." Alexander Pechtold van D66 vindt het 'heel belangrijk' als werkgevers en werknemers op het gebied van de arbeidsmarkt en pensioenen met 'gezamenlijke ideeën' komen.

Aantal keer bekeken: 49

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland