Arbeidsrecht voor de P en O-praktijk

HR event details

Arbeidsrecht voor de P en O-praktijk

Tijd: november 19, 2018 om 9am tot december 3, 2018, 4:30pm
Locatie: utrecht
Website: https://www.vakmedianetshop.n…
Soort HR event: driedaagse, opleiding
Georganiseerd door: Adorée de Marie
Laatste wijziging: 26 Juni 2018

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

Arbeidsrechtelijk heeft u te maken met wetgeving, CAO’s en reglementen van de onderneming. Wettelijke regelingen bepalen voor een belangrijk deel uw arbeidsrechtelijke mogelijkheden. De Wet Werk en zekerheid heeft de nodige wijzigingen in die mogelijkheden veroorzaakt. Kent u de mogelijkheden en beperkingen, en hoe staat het met uw kennis van de jurisprudentie? En in hoeverre kunnen regelingen en wijzigingen daarvan in uw organisatie worden doorgevoerd?

Als P&O’er verricht u regelmatig handelingen met een juridisch karakter. U neemt mensen aan. U waardeert en beloont personeel. U neemt beslissingen rond ziekte, arbeidsongeschiktheid en ontslag. Stuk voor stuk belangrijke, vaak ook gevoelige onderwerpen. Onderwerpen waarbij arbeidsrechtelijke kennis onontbeerlijk is.

Van u wordt verwacht dat u deze kennis heeft. Maar het is niet altijd makkelijk om op alle vragen een antwoord te geven… U heeft te maken met vele complexe regelingen, met cao’s, reglementen en overeenkomsten. U moet de relevante wetgeving en de verschillende regelingen goed begrijpen. Maar u moet hier ook mee om kunnen gaan. Daarnaast moet u de juiste beslissingen kunnen nemen aan de hand van een goed en volledig dossier. Bovendien heeft u te maken met een recente ingrijpende herziening van het ontslagrecht en hoe rechters met deze herziening omgaan.

Wat leert u?
Deze praktijkcursus geeft u een actueel overzicht van de belangrijkste juridische vraagstukken op arbeidsrechtelijk gebied. Ook worden recente en komende wetswijzigingen en de gevolgen hiervan met u doorgenomen. Zoals de Wet werk en zekerheid en recente jurisprudentie. Ervaren docenten, zowel advocaten als een rechter, leren u de kleine lettertjes lezen en begrijpen. U heeft volop ruimte om onduidelijkheden, knelpunten en vragen uit uw dagelijkse werk aan hen voor te leggen. Vergroot uw kennis. Voorkom kostbare fouten en tijdrovende procedures!

Literatuur
Als deelnemer ontvangt u de uitgave ‘Memo Plus Arbeidsovereenkomst en ontslag‘ cadeau.

Certificaat: U ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "Arbeidsrecht voor de P en O-praktijk" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)