Zijn er mensen met tips m.b.t. de achtergrond check bij nieuwe medewerkers?
Online is vaak veel te achterhalen en een Verklaring omtrent gedrag is altijd aan te vragen. Maar zijn er verder mogelijkheden om een goede check te doen?
Ik hoop dat er meer ideeën en tips zijn!

Aantal keer bekeken: 700

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hoi Michael,

een achtergrond check (hoe beperkt of uitgebreid dan ook) kan hooguit achterhalen of iemand ooit iets heeft gedaan en daar ook op is betrapt. Met Hoffmann Bredrijfsrechterche heb ik ooit eens uitgezocht van hoeveel personen die worden betrapt op een integriteitschending dit uiteindelijk ergens wordt geregistreerd zodat een VOG of andere check daadwerkelijk iets oplevert. Dat blijkt een heel verrassend klein percentage te zijn.

Wij bieden een online integriteittest die juist kijkt naar de actuele normen en waarden van een persoon op het gebied van: algemene eerlijkheid, loyaliteit, diefstal, omkoping, gokken en alocohol & drugs. De resultaten daarvan bespreek je bij afwijkingen met de persoon om tot een zorgvuldige eigen afweging te komen. Onze ervaringen:
1. als je aankondigt dat je deze test gebruikt schrikt dat mensen met foute bedoelingen al af.
2. als onderdeel van de selectieprocedure laat je meteen zien hoe belangrijk integer gedrag voor jouw organisatie is en ontwikkel je bewustwording bij de organisatie op dit vlak.
3. onze klanten geven aan er regelmatig mensen uit te vissen waar ze na de test en het bespreken van de resultaten tot de conclusie komen dat die niet in hun organisatie passen omdat de normen en waarden teveel verschillen.

Wil je hier meer over weten bel mij dan gerust (06-83909039).

Wil Houtzager

RSS