Autoriteit Persoonsgegevens gaat ook bij ZZP en MKB handhaven

Autoriteit Persoonsgegevens gaat ook bij kleinere bedrijven handhaven

Ook de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de privacywaakhond in Nederland, was gisteren aanwezig tijdens de Data Summit. De Autoriteit liet gisteren nog aan Nu.nl liet weten dit jaar de eerste AVG-boetes uit te delen. De woordvoerder liet weten dat er op dit moment meerdere onderzoeken lopen naar mogelijke overtredingen van de AVG.

"de tijd van afwachten voor het ZZP en MKB is voorbij, in 2019 gaat de AP ook bij kleinere bedrijven actief handhaven." Thijs Drouen, directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering bij de AP

Wanneer blijkt dat er inderdaad sprake is van een overtreding, kunnen er snel boetes volgen. Ook tijdens de presentatie van de AP tijdens de Data Summit bleek dat de focus van 2019 op handhaving ligt. De boodschap van Thijs Drouen, directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering bij de AP, was duidelijk: de tijd van afwachten voor het ZZP en MKB is voorbij, in 2019 gaat de AP ook bij kleinere bedrijven actief handhaven.

Tijdens verschillende presentaties, paneldiscussies, en kennis- en inspiratiesessies kwamen onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Hoe ga je als ondernemer op een verantwoordelijke manier met data om?
  • Weegt het afschermen van gegevens zwaarder dan weten met wie je zaken doet?
  • Wat is de verhouding tussen privacy en gebruiksgemak?
  • Wat moet bij wet worden geregeld en wat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal?

https://privacyzeker.nl/2019/03/15/in-2019-ook-bij-kleinere-bedrijv...

Aantal keer bekeken: 72

Plaats een reactie