Flexibel werken: de voor- en nadelen op een rijtje

Inmiddels is er al veel geschreven en gesproken over Het Nieuwe Werken, ook wel flexibel werken of duurzaam werken genoemd. De term wordt gebruikt om tijds- en plaatsonafhankelijke werkzaamheden aan te duiden. Het gaat hierbij niet alleen om thuiswerken, maar ook om werken on the road, in openbare ruimtes en op flex-werkplekken.

Het Nieuwe Werken is niet alleen populair in het bedrijfsleven; ook steeds meer gemeentenomarmen deze vorm van werken. Zelfs op landelijk politiek niveau wordt besproken om flexibel werken per 1 januari 2014 in te voeren. Maar wat maakt deze vorm van werken nou eigenlijk zo populair? En heeft Het Nieuwe Werken ook nadelen? Daar gaan we in dit artikel naar kijken.

Voordelen
Het Nieuwe Werken wordt niet voor niets door veel organisaties toegejuicht. De werkvorm heeft vele voordelen, waarvan we de belangrijkste hieronder op een rijtje zetten:

Minder kantoorruimte
Een fysieke werkplek kost al gauw €10.000 per jaar. Wanneer uw organisatie flexibel werkt, zijn er minder werkplekken nodig. U kunt hiermee een aanzienlijke besparingslag maken.

Hogere productiviteit
Uit onderzoek van Intermediair onder 1100 hoogopgeleide medewerkers blijkt 77% zich thuis beter te kunnen concentreren. Daarnaast geeft 78% van de medewerkers aan thuis effectiever te kunnen werken. Medewerkers verzetten met Het Nieuwe Werken daarom vaak meer werk in een kortere tijd.

Betere werk-privébalans
De balans tussen privé en werk wordt verbeterd. Ouders kunnen bijvoorbeeld gemakkelijker hun kinderen van school halen, zonder dat ze gestrest de laatste werkzaamheden moeten afronden. Of medewerkers kunnen ervoor kiezen om overdag een uurtje te sporten wanneer het rustig is in de sportschool, omdat ze ’s avonds nog even kunnen verder werken. Het bovengenoemde onderzoek van Intermediair onderstreept dit: vier op de vijf medewerkers vindt de werk-privébalans duidelijk verbeterd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Vooral de nieuwe generatie werknemers stelt het recht op thuiswerken op prijs. Zij zijn als geen ander voorbereid op de mogelijkheden en de voordelen van flexibel werken. Jonge werknemers vinden een werkgever dan ook vaak aantrekkelijker wanneer hij de mogelijkheid biedt tot thuiswerken en hiervoor de juiste voorzieningen verschaft.

Nadelen
Zoals bij elke werkvorm of oplossing heeft Het Nieuwe Werken niet alleen maar voordelen. Er zijn ook nadelen verbonden aan het werken vanuit huis of andere locaties:

Sociaal isolement
Sommige medewerkers komen in een isolement wanneer ze alleen thuis werken. Dit kan worden voorkomen door niet alle dagen thuis te werken, maar bijvoorbeeld 1 á 2 dagen per week thuis en de overige dagen op kantoor. Hierdoor blijven medewerkers voldoende contact houden met collega’s.

Niet voor iedereen geschikt
Flexibel werken is niet voor alle medewerkers de juiste oplossing. Iemand die een drukke thuissituatie heeft of geen goede werkplek kan creëren thuis, zal productiever zijn op kantoor. Geef werknemers daarom de keuze om thuis te werken; verplicht het niet.

Moeilijke scheiding werk en privé
Hoewel de werk- en privébalans wordt verbeterd, kan het voor medewerkers lastig zijn om het werk los te laten. Want wanneer eindigt het werk en begint privé? Maak duidelijke afspraken met uzelf en uw collega’s. Bepaal bijvoorbeeld wanneer u wel en niet bereikbaar bent. Zo weet u zeker dat u werk en privé beter kunt scheiden.

(Te) weinig sociale contacten
Doordat medewerkers meer vanuit huis werken, komen ze minder in contact met elkaar. Dit kan voorkomen worden door bijvoorbeeld één vaste dag per week het fysieke werken in stand te houden, zodat iedereen bij elkaar is en van elkaar op de hoogte blijft. Een andere oplossing is het verschaffen van de juiste ICT-voorzieningen, zodat medewerkers eenvoudig in contact kunnen komen met elkaar wanneer ze vanuit huis werken.

De genoemde voor- en nadelen kunnen uiteraard verschillen per organisatie. Wat de voor- en nadelen voor uw organisatie zijn, kunt u het beste zelf bepalen.

Heeft u nog aanvullingen op dit artikel? We zijn benieuwd naar uw reactie!

Wilt u meer informatie over Het Nieuwe Werken? Download dan onze gratis whitepaper vol praktische tips.

Aantal keer bekeken: 1758

Plaats een reactie