Hoe kom je een beetje efficiënt aan top-talent

Nu de economie weer steeds sneller begint te draaien, neemt ook het aantal vacatures in rap tempo toe. Goed nieuws voor afgestudeerd talent en andere werkzoekenden. Voor bedrijven met vacatures betekent dit, dat het weer wat meer moeite zal kosten om goede mensen aan te trekken. Wanneer uw organisatie net een beetje lekker door de crisis is gekomen, zit u niet te wachten op hoge recruitmentkosten. Daarom geven we vandaag de top 5 tips om in 2016 geld te besparen op werving & selectie.

Een goede vrek, lijdt nooit gebrek


#5: Minder de media, meer de medewerkers

Referral recruitment (het werven via eigen medewerkers) is het meest succesvolle wervingsconcept, met een heel hoog rendement: lage kosten, snelle resultaten en een hoge kwaliteit van kandidaten.


#4: Minder het merk, meer de missie

Employer branding klinkt sexy maar het kost kapitalen en is meestal onnodig. Het is veel belangrijker dat sollicitanten zin krijgen in de klussen die je in de aanbieding hebt.


#3 Van job-post naar talent-pool

Niet wachten tot er wéér een vacature ontstaat, maar gericht bouwen en beheren van een bestand met geschikte kandidaten die geïnteresseerd zijn in je organisatie.


#2 Van procedure naar procesregie

Kwaliteit gaat altijd voor snelheid, maar als je te traag bent, dan haken (top)kandidaten af. Ze accepteren een ander aanbod of knappen af op het tempo van je organisatie. Je kunt als HR adviseur of teamleider de werving & selectie er niet ‘even’ bij doen. Vacatures verdienen focus!


#1 Van uitbesteden naar in huis halen

In plaats van vacatures aan ons uit te besteden, besteden wij onze recruiter aan uw organisatie uit. Gewoon voor een aantal uren of een dag in de week. Dit bespaart tot wel 75% aan tijd en kosten.

Meer weten over hoe u deze besparingen kunt realiseren? We delen onze kennis en expertise graag met u. Organisaties met talent versterken, dat is immers onze missie. info@siebertwassink.nl

Aantal keer bekeken: 177

Plaats een reactie