Maar liefst een derde van de werknemers lacht mee met de baas om zo in een goed blaadje te komen.

Dit blijkt uit onderzoek van Tempo Team dat het effect van humor en teamspirit op de werkvloer onderzocht als onderdeel van het jaarlijkse Red Report. Vier op de vijf werknemers vindt humor op de werkvloer belangrijk. Werkgevers zijn dit goeddeels met hun eens: 60 procent vindt dat een gezonde dosis humor een positief effect heeft op de werkvloer. "Het zorgt voor een betere sfeer, minder stress en bevordert een motiverende bedrijfscultuur", aldus de onderzoekers.

Opvallend is dat een kwart van de werknemers denkt dat mensen die vaker lachen, harder werken. Maar de werkgever kan grappen niet altijd waarderen. Een kwart van hen vindt dat lolmakende werknemers hun tijd verdoen. Een op de drie werknemers vindt dat niet raar en denkt zelf ook dat werkgevers lachen tijdverlies vinden.

Meelachen met de baas komt ook veel voor, constateert Tempo-Team. 33 procent van de werknemers geeft toe te lachen om bij de baas in het gevlij te komen, ook als ze het eigenlijk niet leuk vinden.

Humor en teamspirit worden volgens de onderzoekers steeds belangrijk in tijden van hoge werkdruk. "Door de veranderingen op de arbeidsmarkt, verandert ook de teamsamenstelling binnen bedrijven. Werknemers zien teams drastisch veranderen door inschakeling van zzp'ers, de focus op kerntaken en automatisering, maar ook door mensen van verschillende generaties, achtergrond of specialismes binnen hun team. Dit heeft gevolgen voor het functioneren van het team. Waar ruim de helft van de werkgevers vindt dat ze het beste uit hun teams halen, beaamt slechts een derde van de werknemers dat. Een op de vijf vindt bovendien dat de werkverdeling slecht is. 55 procent van werkgevers en werknemers vindt dat de werkdruk is toegenomen door de jaren heen. Die hoge werkdruk zorgt ook voor minder plezier in het werk, geeft 35 procent aan. Om dit plezier te verhogen is humor een belangrijke stress verlagende factor.

Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team: “Het is belangrijk oog te houden voor een goede teamsamenstelling binnen de organisatie. Door personeel aan te nemen dat goed bij de bedrijfscultuur past, bevorder je de goede werksfeer. En door toe te zien op een goede werkverdeling, wordt de werkdruk en verantwoordelijk gelijk verdeeld. Door de veranderende arbeidsmarkt wordt het belang van sfeer en humor nog al eens onderschat. Maar juist door aandacht te schenken aan teamvorming, zorg je voor een succesvolle organisatie.”

Aantal keer bekeken: 388

Plaats een reactie