De verhoging van de AOW-leeftijd koppelen aan de levensverwachting, kan leiden tot meer sociaal-economische ongelijkheid. 

Vooarl de laagopleiden zijn de dupe van de nieuwe kabinetsplannen. Dat stellen onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, meldt het Nederlands Dagblad.

Volgens de onderzoekers worden Nederlanders weliswaar ouder, maar lang niet altijd in goede gezondheid. Het gevolg kan zijn dat oudere werknemers werkloos of arbeidsongeschikt raken voordat hun pensioen ingaat. De gezonde levensverwachting neemt vooral toe onder hoogopgeleiden, maar niet bij mensen met een laag opleidingsniveau.

Zie ook: Kloof hoog- en laagopgeleiden groeit

Wet AOW-verhoging aangenomen

De wet die de verhoging van de AOW-leeftijd regelt, werd begin juni aangenomen. In 2021 staat de AOW-leeftijd op 67 jaar. De AOW-leeftijd wordt nu vanaf 2016 in stappen van 3 maanden verhoogd en vanaf 2018 in stappen van 4 maanden. Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.  (ANP/PW De Gids)

Aantal keer bekeken: 179

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

De arbeidsmarkt richt zich vooral op de leeftijdsgroep 25-45.
De werkloze 50+ kampt gelet op de WW cijfers nu al met een nijpende uitsluiting.
En het ligt in de lijn der verwachting dat deze groep verder zal groeien.
De hamvraag en vuurproef voor de verhoging van de AOW is dan ook wat de alternatieven en resultaten zijn om hen aan het werk te helpen. Maar we stellen maar uit....

RSS